TROZUBAC: Još jedna ekipa iz Zenice želi kroz MT ligu pokazati šta može

Još jedan tim u MT virtuelnoj ekipnoj ligi dolazi iz Zenice, a nosi naziv “Trozubac”.

1918
Đemka Novak
Banner

Kako kažu, ekipa je nastala na inicijativu jedine dame među njima, Đemke Novak, Zeničanke koja živi, radi i usputno trči u Zenici, skupljajući kilometre na obalama rijeke Bosne.

Kroz MT Ligu dodatno se nastoji motivirati kako bi ostvarila svoje najbolje rezultate, a sve u čast ekipe. Ona je učestvovala na nekoliko regionalnih trkačkih takmičenja, a ove godine u februaru u Splitu istrčala svoj prvi polumaraton. “Ona je pacemaker ekipe, dame imaju prednost”, ističu ostala dvojica članova.

To su Aldin Velić i kapiten Aleksandar Iličić koji čine ovaj sastav kompletnim.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Aldin Velić iz Velike Kladuše trčanjem se aktivno i rekreativno bavi dvije godine. Prošle godine istrčao je i svoj prvi polumaraton, u Tuzli.

– U trčanje sam se zaljubio još u Sarajevu 2018. godine kada sam prvi put aktivno počeo da trčim sa grupom “Trčanje i to” dok sam još bio student na PMF-u. Nakon završetka studija, vratio sam se u svoj rodni kraj te mi je u početku bilo jako teško naći motivaciju za trčanje koju sam imao kada sam skupa sa pomenutom ekipom pravio kilometre duž Vilsa i Huma. Ipak vremenom sam pronašao i odgovarajuće rute za trčanje u svom gradu te se nadam da ću se i dalje nastaviti baviti ovim sportom. Trčanje mi dosta pomaže posebno nakon radnog vremena što uvelike ublažava i neutrališe stres sa posla i radnog mjesta. Također mi dosta pomaže i u kondicionom smislu jer se pored trčanja bavim tenisom i planinarenjem, kazao je Velić.

Aldin Velić

Kapiten ekipe, Aleksandar Iličić, rođeni je Zeničanin. Dugo se bavio nogometom nastupajući za omladinske selekcije NK “Čelik” Zenica. Nogomet je, zbog povreda i fakultetskih obaveza, zamijenio trčanjem, a prošle godine istrčao je “Zenički noćni cener”, što ga je dodatno motivisalo na trčanje.

Cilj mu je u narednim godinama spremiti se za polumaratonske i maratonske trke. Ali i dalje, kao i ostali članovi ekipe, trči rekreativno i u trčanju pronalazi odmor od svakodnevice.

– MT liga će nam biti motiv, ali i platforma za postizanje željenih rezultata, tako da se veselimo početku i podržavamo ovaj izvanredni projekat. Trenutna situacija nije nam promijenila režim treninga, ali omogućila nam je određeno slobodno vrijeme za trčanje. Cilj nam je prvenstveno zabaviti se, možda malo takmičiti se i pokazati šta možemo. Također, želimo poželjeti dobro zdravlje i lake noge i ostalim učesnicima takmičenja, poručio je Aleksandar Iličić.

Aleksandar Iličić, kapiten tima Trozubac

Vaši komentari

Banner