FJAKA TEAM: MT liga je u patike vratila sastav iz solinske trkačke ulice

Fjaka Team iz Solina (Hrvatska) čine kapiten Josipa Popić, Vlatka Mladineo Gogić, Andro Pivac, Goran Gogić i Ivana Mladinić.

2704
Josipa Popić, kapiten

Posebno je zanimljivo da se radi o trkačkom sastavu iz iste ulice.

– Jedni druge smo potakli na trčanje i druženje i mala smo trkačka obitelj, pojašnjava Josipa Popić koja je potom kazala kako je nastao naziv ekipe.

– Jednom sam negdje pročitala da je fjaka stanje ravnodušnosti duha i tijela. Budući da nas je korona sve malo ulijenila naziv se baš činio prikladnim.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Tako će i MT liga poslužiti da ih razdrma.

– Prijavili smo se na ovu ligu da nas motivira na treninge jer dobro znamo da ako nema motivacije, nema ni rezultata. Od lige ponajprije očekujemo dobru zabavu, druženje i naravno dobre rezultate, kazala je Josipa koja ima 1:59 polumaraton iza sebe.

Vlatka Mladineo Gogić i Goran Gogić

Jednak rezultat na toj distanci ima i njena kolegica Vlatka Mladineo Gogić.

– Moja “bestie” u trčanju me zainteresirala za ovaj izazov, a u nedostatku natjecanja, svaka motivacija dobro dođe. Premda mi je forma u vrijeme karantene dosta opala, nastojat ću odraditi zadatke iz ove lige. Nemam velika očekivanja od sebe trenutno, ali me moja ekipa inspirira da odradim sve izazove, navodi Vlatka Mladineo Gogić

Goran Gogić je jedini maratonac u timu sa rezultatom od 4:00 i polumaratonom od 1:40.

– U nedostatku natjecateljskih utrka izazvanih epidemiološkom situacijom naša kapetanica Josipa nas je prijavila na ligu. S obzirom da živimo u “trkačkoj” ulici nije nas trebalo nagovarati. Ideja da se pridružimo trkačkoj masi bila nam je super. Pomalo već demotivirani zbog karantene i sveukupne situacije liga nas je ponovo vratila u patike. Po pitanju ciljeva nemamo očekivanja, jer i kada smo išli na utrke najveći i najvažniji cilj je bio dobra ekipa, dobro druženje i hrpa lijepih uspomena. Bitno je da trčimo i uz ligu brže prebrodimo ovaj period bez utrka i što spremniji dočekamo nova druženja i nove uspomene, izjavio je Goran Gogić.

Ivana Mladinić ima lični rekord u polumaratonu od 2:05.

– Uključila sam se u ligu kako bih razbila malo rutinske pandemijske treninge u kojima mi je najviše nedostajala motivacija pripreme za utrku. Znam da neće biti navijanja, čestitanja, grljenja i ljubljenja, a feštu ćemo na kraju napraviti jer je za to ova ekipa najbolja, ističe Ivana Mladinić.

Andro Pivac ima najkraći staž u trčanju sa svega nekoliko mjeseci i najboljim rezultatom od 1:57 u polumaratonu.

Vaši komentari

Banner