GB3 TIMING: U MT ligi nam se posebno dopalo da se neko drugi brine o rezultatima

Ko je trčao trke prethodnih godina po Bosni i Hercegovini, razumije o kome se radi kad se spomene GB3 Timing.

2158
Duško Skakić, Dražen Pezer, Đoko Bursać

Mnogi od nas nose GBT opremu, prijavljuju trke na njihovom webu ili provjeravaju postignute rezultate.

Sastav GB3 Timing čine kapiten Duško Skakić, Đoko Bursać i Dražen Pezer. Prilikom prijave za MT ligu su istakli da im se posebno sviđa što će konačno biti u obrnutim ulogama, odnosno da će neko njima mjeriti rezultate.

– Kako mi u zadnje vrijeme radimo mjerenje vremena na većini trka u BiH, zbog čega često preskačemo kako treninge, tako i trke, posebno nam se dopalo da se neko drugi brine o rezultatima, kaže Đoko Bursać i dodaje:

– Jako nam se svidjelo da neko nešto organizuje u toku ove teške situacije i iz toga razloga smo odlučili da se prijavimo i damo podršku neumornoj ekipi MT tima.

Đoko Bursać

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Đoko Bursać iza sebe ima nekoliko ultramaratona na šta je posebno ponosan, a ovo su neki od njegovih ličnih rekorda: 5km – 19:09, 10km – 39:22, 21.1km – 1:26:37. 42.2km – 3:22:38.

– Mislim da će ova liga pomoći mnogima da ostanu u treningu, a neke koji su stali, ponovo motivisati da nastave. Ja sam jedan od tih kojima se nije dalo pokrenuti nakon pauze, a evo uz ligu ću početi ponovo redovnije da treniram i nadam se u drugom dijelu sezone da ću biti spreman da istrčim neki maraton ili ultramaraton, kazao je Đoko.

Dražen Pezer

Dražen Pezer (lični rekordi: 5km – 18:56, 10km – 40:02, 21.1km – 1:27:44, 42.2km – 3:36:32) također smatra MT ligu pozitivnim oblikom motivisanja trkača.

– Treniram smanjenim intenzitetom i uglavnom sam se orijentisao na vježbe snage. U planu je da u toku ovog mjeseca započnem novi ciklus priprema za maraton. Ukoliko ne bude mogućnosti da se istrči na nekoj od trka, trčaću ga na stadionu, kazao je Pezer.

Duško Skakić (lični rekordi: 5km – 27:38, 10km – 56:58, 21.1km – 2:06:24, 42.2km – 5:12:33) podržava ovakav oblik takmičenja, ali se ipak skoroj normalizaciji stanja kad je u pitanju pandemija koronavirusa.

Liga je super i smatram da će pomoći trkačima da ostanu fokusirani na treninge, a iskreno se nadam da će se stanje vezano za pandemiju ubrzo vratiti u normalu pa da se družimo na trkama, izjavio je Duško Skakić.

Duško Skakić

Vaši komentari

Banner