AK PACE D: Kroz MT ligu vratiti adrenalin koji nam pružaju trke

Konjički AK Pace smo već predstavili kroz tri teksta jer imaju ukupno četiri ekipe u okviru MT virtuelne ekipne lige.

2069
Feđa Špuren
Banner

Oni su formirali internu virtuelnu ligu u kojoj se kroz prošli mjesec takmičilo 20 članova AK Pace kroz 5 kola te u disciplinama: 800m, 3k, 5k, 10k i 21.1k.

Članovi su podijeljeni po jakosnim skupinama i nakon izvlačenja formirane su 4 grupe po 5 trkača. Ovdje smo predstavili njihove timove: AK Pace A, AK Pace B, AK Pace C, dok je danas na raspored stigao AK Pace D.

– Iste te ekipe smo prijavili u MT ligu koja nam je dala ideju za ovakvo nešto. I velike su šanse da ćemo nastaviti sa ligom u narednom periodu jer smo ocijenili da održava pozitivnu atmosferu u grupama i druženja koja imamo, izjavio je Mahir Mujić direktor AK Pace.

AK Pace D čine Aldijana Žuljević, Jasmin Hondo, Selmin Pamuk, Feđa Špuren i Mahir Mujić (kapiten).

Aldijana Žuljević

Aldijana Žuljević je rođena 06. 04. 1990. u Mostaru, a trčanjem se rekreativno počela  baviti  prije dvije godine.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

– U ligu sam se uključila prije svega iz zabave i druženja, a onda smatram da je ovo jedan dobar vid da se neke barijere koje postoje probiju i da samu sebe ispitam dokle mogu ići, da pomjerim svoje granice. Smatram da je ovo vrijeme pandemije pravi  momenat da se čovjek posveti još više sam sebi. Tokom pandemije još više treniram i radim na sebi i svojim ciljevima, kazala je Aldijana Žuljević.

Jasmin Hondo

Jasmin Hondo, rođen 02.01.1989. godine u Mostaru, je odrastao u Konjicu, a po zanimanju je profesor geografije. Već četiri godine nastanjen je u Banjaluci, a trčanjem se bavi iz hobija.

– Intenzivnije od aprila 2019. u želji da pomognem prijateljima u promociji sporta i promociji svog grada, Konjica. Inspiraciju za treninge pronalazim konstantnim radom na sebi, jasno definisanim ciljevima, čitanjem knjiga i u svemu mi može pomoći u ovom periodu. Vjerujem da svojim primjerom mogu inspirisati mnoge. U ligu sam se prijavio zbog druženja i dobre zabave, kazao je Jasmin Hondo.

Selmin Pamuk

Selmin Pamuk je rođen 07. 01. 1979 godine, a trčanjem se bavi od 15. 07. 2019 godine.

– Čitav život se bavim nekim sportom. U ranoj mladosti bio je to fudbal, nakon toga kick-box, a sada je to rekreativno trčanje. Za trčanje je presudno bilo to što sam vidio šta moj prijatelj Haris Fazlić radi, a nakon toga sam primijetio humanitarni rad Mahira Mujića. Na jednoj trci sam upoznao Kenana Turkovića i tako je sve krenulo. Kao i svima i meni nedostaju trke, prvenstveno zbog druženja sa pozitivnim osobama koje sam upoznao kroz trčanje. Trenutno koristim sva moguća mjesta gdje mogu trčati. Najviše su to šumski tereni. Ova liga će vratiti onaj adrenalin koji se osjeti na trkama, ali se iskreno nadam da ćemo što prije da se družimo na “pravim” trkama, kazao je Selmin Pamuk.

Mujić Mahir

Feđa Špuren se rekreativnim trčanjem bavi par godina i učestvovao je na nekoliko utrka (21k, 10k, 5k). Član je i jedan od osnivača Atletskog kluba Pace Konjic.

– Obzirom da su sve zvanične utrke otkazane zbog vanrednog stanja u vezi COVID-19 pandemije, a koje mi mnogo nedostaju, prijavio sam se na virtuelnu MT ligu, kako bi ponovo osjetio čar takmičenja sa ostalim trkačima. Ujedno, nestrpljivo očekujem zvanični početak takmičenja na realnim utrkama, a do tada takmičimo se virtuelno, rekao je Feđa Špuren.

Mujić Mahir (rođen 20. 09. 1991 u Sarajevu) je direktor i osnivač AK Pace, kao i organizator najvećeg sportskog događaja u Konjicu, Konjičkog noćnog cenera.

– Kroz trčanje sam povezao i humanitarni rad što sada prebacujemo na atletski klub Pace. Maksimalno sam predan sportu, a posebno trčanju, gdje gledam povezati i praviti što pozitivniju priču, izjavio je Mahir Mujić.

Vaši komentari

Banner