MT PODCAST: Emir Hastor, prvak BiH u polumaratonu i maratonu

Od sada na našem Youtube kanalu Moje trčanje možete pronaći između brojnih drugih materijala o trčanju i MT podcast. U novoj formi od sada vam donosimo razne stvari iz svijeta trčanja i atletike. Nastojimo da tematiziramo sve korisno, zanimljivo i informativno u formi video podcasta.

1491

Piše: Nicolae Golea

Emir Hastor (1994) je pet godina član Atletskog kluba Goražde i u tom periodu se prometnuo od običnog rekreativnog trkača do prvaka Bosne i Hercegovine u polumaratonu i maratonu.

U aktualnoj sezoni (2021) je uspio iznenadno objediniti titule nakon čega je pokrenuta zanimljiva kampanja “Podržimo Emirov olimpijski san”, odnosno put prema Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. U ovoj emisiji razgovarao sam s Emirom upravo o tom projektu koji su za njega pokrenuli njegovi prijatelji i sugrađani i kako to misli izvesti. Razgovarali smo i o njegovim specifičnim treninzima i zašto nije imao mnogo dužina tokom sezone.

Neizbježno je bilo dotaknuti se i momenata sa njegovog pobjedničkog maratona na Prvenstvu BiH u maratonu i sjena koje su se nadvile nad tu pobjedu zbog skraćivanja staze. Hastor je iznio svoje viđenje i doživljaj svega nakon određenog vremenskog odmaka. Također, uz to smo komentirali i čest slučaj i naviku na trkama u našoj zemlji gdje mnogi trkači kalkuliraju do posljednjeg momenta na kojoj trci će nastupiti iako su prijave za trku službeno već odavno zatvorene.

Koji su mu budući planovi i kako stoje stvari sa Atletskom školom i školom trčanja i Goraždu, sve je to dio 4. epizode MT podcasta.

Podržite rad Youtube kanala Moje trčanje besplatno se pretplativši, ali i komentirajte i predložite koje goste i kakve teme biste željeli slušati u narednim emisijama ovog podcasta.

Zapratite Youtube kanal Moje trčanje i pronađite raznolik, kvalitetan sadržaj iz svijeta rekreativnog trčanja i atletike.

Vaši komentari

Banner