eRTeL SANUS MOTUS: Treća sezona pripala Anti Živkoviću i Sanji Demić

Posljednje kolo treće sezone Rekreativne trkačke lige Sanus Motus je održano 4. decembra u sklopu trke “Memorijal prof. Žarko Bilić”.

674
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Kompletne rezultate i izvještaj sa ove trke možete provjeriti na LINK-u.

Pobjednici treće sezone Rekreativne trkačke lige Sanus Motus su Ante Živković, koji je tako naslijedio dvostrukog osvajača Antu Pokrajčića (ove sezone drugoplasiranog), i Sanja Demić koja je odbranila prošlosezonsku titulu.

U obje kategorije je posljednje kolo odlučivalo o prvaku, a u ženskoj kao i prošle godine između iste dvije kandidatkinje (Demić i Ivana Zovko).

Sve rezultate i ukupni poredak eRTeL Sanus Motus (16 trkača u muškoj konkurenciji i 12 u ženskoj) provjerite na OVOM LINK-u. Propozicije takmičenja za upravo završenu sezonu možete provjeriti OVDJE.

Liga je i ove sezone imala sedam kola. Prvo kolo je bio Mostarski polumaraton, drugo trail trka Mostar Challenge, dionica Hobby ili prolaz na 12 kilometara, treće kolo Ljubuški Outdoor Festival (polumaraton), četvrto Konjički cener, peto Duvanjska desetka, šesto Babovac (5.000m na atletskoj stazi, Ljubuški) i sedmo trka na brdu Hum, “Memorijal prof. Žarko Bilić”.

Na godišnjoj konferenciji Sanus Motusa, „Trčanje za sve by Sanus Motus“, će početkom sljedeće godine u Mostaru biti svečano proglašeni najbolji takmičari lige.

Vaši komentari

Banner