4. eRTeL SANUS MOTUS: U Tomislavgradu nastupilo 10 ligaša; trka na Babovcu 19. 8. od 10h

Deveta Duvanjska desetka održana 5. augusta je ujedno bila i 5. kolo četvrte sezone Rekreativne trkačke lige Sanus Motus, takmičenja u organizaciji ovog trkačkog udruženja iz Mostara.

550
Ante Pokrajčić (Foto: Stjepan Š., AK Puls Facebook)
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Sanus Motus liga ima ukupno sedam kola, od kojih su dva u organizaciji udruženja Sanus Motus, a ostalo eksterne trke.

Preostala su tako još dva kola lige u kojima će ligaši trčati Babovac 5K i trku na Humu – Memorijal Žarko Bilić, koja je otvorena za sve.

Dosad su trkači mogli upisati bodove kroz četiri održane trke, nakon kojih donosimo tabelu koju vodi direktor lige, Vladimir Pokrajčić. Prvo kolo je bio Mostarski polumaraton, drugo trail trka Mostar Challenge, dionica Hobby ili prolaz na 12 kilometara, treće kolo trka Dva slapa u sklopu LJOF-a, četvrto kolo Konjički cener, a peto kolo Duvanjska desetka.

Najbolji u Tomislavgradu

Od Sanus Motus ligaša na Duvanjskoj desetki 5. 8. su najbolji bili: 1. Ante Pokrajčić (32:57), 2. Đani Kosović (48:03), 3. Zoran Kutle (48:04) u muškoj i 1. Dijana Manđeralo (40:09), 2. Sanja Demić (52:04), 3. Lejla Kosović (1:01:19) u ženskoj konkurenciji.

Dario Krtalić

Pokrajčić i Demić

Nakon pet održanih kola najviše bodova su skupili (muški): 1. Ante Pokrajčić 400, 2. Đani Kosović 355, 3. Zoran Kutle 195; (žene): 1. Sanja Demić 420, 2. Dijana Manđeralo 400, 3. Lejla Kosović 235.

Kompletne rezultate i trenutni poredak eRTeL Sanus Motus nakon pet održanih kola provjerite na OVOM LINK-u.

U pet održanih kola rezultate je upisalo 13 trkača i 5 trkačica. Na Duvanjskoj desetki je rezultat zabilježilo 7 trkača i 3 trkačice.

Slijedi Babovac 5K

Sljedeće kolo lige je na rasporedu 19. 8., a učesnici će trčati 5km na stadionu Babovac u Ljubuškom. Trka na atletskoj stazi će imati start u 10 sati, a otvorena je i za ostale trkače. Na ovoj trci će učesnicima lige biti dodijeljene i službene majice takmičenja.

O propozicijama takmičenja, kategorijama, nagradnom fondu, načinu bodovanja itd. u četvrtoj sezoni saznajte na OVOM LINK-u.

Dragan Pinjuh

Vaši komentari

Banner