UZBUDLJIVI NOĆNI SPEKTAKL – TRČANJE POD ZVIJEZDAMA: Imlek Protein Sarajevski cener i ProGreen Sarajevski petak

Doživite nezaboravnu noć trčanja kroz Sarajevo uz uzbudljive noćne utrke Imlek Protein Sarajevski cener i ProGreen Sarajevski petak (14. 7. 2024.).

468
Banner

Tekst: NGO Marathon PR tim

Ova uzbudljiva sportska manifestacija pruža jedinstvenu priliku – da uronite u čarobni ambijent grada Sarajeva noću. S ulicama obasjanim svjetlima i duhom zajedništva, trkači će osjetiti puls grada dok trče kroz njegove prekrasne ulice.

Krug ili dva kroz srce grada? Svaki korak koji napravite na stazi noćnih utrka od pet ili deset kilometara nosi sa sobom uzbuđenje, adrenalin i nezaboravno iskustvo. Garantujemo!

Svaki korak je prilika za novu avanturu, a svaki kilometar je prilika za otkrivanje ljepote grada u noćnom svjetlu.

Kuc, kuc! – Noćni cener otvara vrata hrabrim trkačima, dragim gostima iz regiona koji žele doživjeti nezaboravno iskustvo noćnog trčanja.

Medalja i majica Imlek Protein Sarajevskog cenera inspirisana je jednim od glavnih simbola grada – ZVEKIROM.

To nije samo simbol koji proizvodi zvuk; to je poziv na akciju, podsticaj da se prevaziđu granice i dostignu novi vrhunci. U tom trenutku, bićete kao junaci priče, a zvuk zvekira postaće vaša himna. Upravo taj zvuk dodaje dodatnu dimenziju iskustvu na stazi od deset kilometara, čineći svaki korak još značajnijim.

Jer za trkače, svaki korak je priča, a zvuk zvekira je melodija koja ih vodi ka cilju.

ProGreen – Sadnice za budućnost! – Trčite li s nama za bolje sutra?

Sadnice za budućnost naziv je ovogodišnjeg društveno – odgovornog projekta u sklopu utrke ProGreen Sarajevski petak. Ideja je detaljno razrađivana, a dugotrajan i posvećen rad rezultirao je odličnim projektom – organizacija pošumljavanja u tekućoj godini u okviru aktivnosti Sadnica za svakog trkača utrke ProGreen 5k.

ProCredit Banka zajedno sa timom iz organizacije NGO Marathon kreirala je ekološki prihvatljivu medalju kao simbol zajedničke brige za zdraviju budućnost.

Elitni trkači iz BiH i regiona na Imlek Protein Sarajevskom ceneru: Sjajna postava uz specijalnog gosta Elzana Bibića

Mnogi sjajni trkači iz Bosne i Hercegovine i regije potvrdili su svoje učešće na Sarajevskom ceneru. Poseban gost ove utrke biće Elzan Bibić, koji će uskoro nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Među potvrđenim učesnicima su i poznata imena poput Olivere Jevtić, Slađane Stamenković, Slađane Pejović, Alme Hrnjić, Emine Alagić, Marije Vrajić, Amele Trožić, Dijane Manđeralo, Tee Faber, Helene Gleđa, Caleba Greenwicha, Ante Živkovića, Ivana Bubnova, Stenly Kipruto, Uroša Gutića i Đure Borbelja.

TRČANJE I FUDBAL? – SAVRŠEN SPOJ!

Nakon uzbudljivih noćnih utrka, pripremite se za još jedan spektakl – zajedno ćemo pratiti Evropsko prvenstvo u fudbalu! U sportskom duhu, okupićemo se kako bismo zajedno navijali i bodrili omiljene timove. Atmosfera će biti puna uzbuđenja i energije dok budemo pratili vrhunske igrače u njihovim najvažnijim utakmicama. Ovo je prilika da se družimo i uživamo u sportskom događaju koji spaja ljude širom svijeta. Svi su dobrodošli u naš sportski kutak (trg prekoputa Vijećnice), jer zajednički cilj je uživati u sportskoj strasti. Spremite se za napetu igru, emotivne trenutke i mogućnost da svjedočite povijesnim trenucima na terenu.

LAST CALL – Prijavi se i ti!

Pridružite se zajednici trkača iz cijele regije i doživite adrenalin noćnog trčanja kroz Sarajevo! Ovo nije samo utrka, već prilika za povezivanje sa istomišljenicima i podršku ekološkim inicijativama. Ne propustite priliku za sudjelovanje u jednom od najuzbudljivijih sportskih događaja godine.

Za prijavu i više informacija posjetite našu web stranicu sarajevomarathon.ba i pratite nas na društvenim mrežama (NGO Marathon).

Osigurajte svoje mjesto i budite dio spektakla koji spaja sport, avanturu, adrenalin i dobro druženje!

Vaši komentari

Banner