ŠTA SMO PRIČALI NA BH RADIO 1: NGO Marathon, Trčanje i to i Moje trčanje u emisiji “Ljeto u BiH”

Rekreativno – amatersko ulično i trail trčanje polako dobiva više pažnje i u medijima koji nastoje malo šire obraditi preuzete teme te ih temeljitije predstaviti svojoj publici.

511
Studio BH radio 1 (stoje s lijeva na desno): Elvedin Tunović, Edina Harbinja, Nijaz Ćehaja, Ersan Bijedić, (sjedi): Vanja Iličić
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Jedan od takvih je BH radio 1 te urednica emisije „Ljeto u BiH“, novinarka Vanja Iličić, koja je napravila jednosatnu epizodu o trčanju.

Trećeg jula 2024. godine njeni gosti u studiju BH radija 1 su bili: Nijaz Ćehaja i Edina Harbinja ispred udruženja „Trčanje i to“, Elvedin Tunović ispred NGO Marathon, odnosno Sarajevo Running Cluba, te Ersan Bijedić ispred Moje trčanje, trkačke web stranice na kojoj ovo čitate.

Pričali smo o razvoju ovog sporta u BiH, domaćim trkama, njihovom uticaju na turizam, zatim iskustvima članova dva spomenuta sarajevska udruženja, njihovim brojnim trkačkim i netrkačkim aktivnostima, načinu na koji im možete pristupiti bez obzira gdje se nalazili, najavili neke od događaja koji dolaze, itd. U audio prilogu, koji nam je ustupljen od kolega sa BH radio 1, poslušajte šta smo imali za reći.

Trčanje u posljednjih osam i pol godina svoj info – medijski kutak ima na Moje trčanje, specijaliziranoj web stranici koja proizvodi najviše trkačkog sadržaja u čitavoj regiji (a ne samo BiH), ali sa rastom sporta na ovim prostorima vjerujemo da će svoj značajniji udio pronaći i u drugim medijima.

Vaši komentari

Banner