9. NOĆNI MARATON: Ove godine 23. juni rezervisan za Novi Sad

Jedna od trka koje redovno pohodi veliki broj bh. trkača je Noćni maraton u Novom Sadu koji se ove godine održava 23. juna.

1950

Moje trčanje – trcanje.net

Noćni maraton ne obuhvata samo tri trke koje se održavaju (maraton, polumaraton i mini maraton, odnosno trka na 7km), već i prateći program koji u prvi plan stavlja važnost aktivnosti značajnih za fizičko i mentalno zdravlje.

Noćni maraton je mjesto dobrog provoda i nesvakidašnje dobre trkačke atmosfere o čemu svjedoči i ovaj video.

– Na Noćnom maratonu rado učestvuju ne samo trkači iz Srbije i regiona (BiH, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora), već i Italije, Austrije, Njemačke, SAD, Estonije, Rusije, Kostarike itd. Svake godine imamo porast broja trkača koji učestvuju na maratonu i ove godine očekujemo oko 1.500 učesnika, kazala nam je Bojana Kačar Stupar ispred organizatora AK Fruška gora.

Bojana Kačar Stupar

– Trkačko – rekreativna zajednica je iz godine u godinu sve veća i veselija, i mi ovim putem želimo da pozovemo sve trkače, navijače i avanturiste da posjete Novi Sad i Noćni maraton 23. juna 2018. godine, poručila je.

Lijepe uspomene bh. trkače vežu i za prošlogodišnju trku gdje su ostvarili i nekoliko zapaženih rezultata.

Svi detalji vezani za trku se mogu provjeriti na službenom webu manifestacije, a novosti se mogu provjeriti i na facebooku Noćnog maratona.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakADI BENCUN: Zašto to radim(o)?
Sljedeći članakTrčanje i stomačne tegobe
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.