3. MOSTARSKI POLUMARATON: Trči za zdravlje!

Humanitarna utrka u dužini od 4 kilometra će se održati 23. 3. (9 sati) sa startom i ciljem ispred TC Mepas Mall.

1631
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Utrka će se organizirati u sklopu „Mostar Run Weekenda“ s ciljem promocije važnosti tjelesnog vježbanja u borbi protiv „Dijabetesa“ kako za prevenciju same bolesti, tako i za regulaciju i podizanje kvalitete života dijabetičara.

Organizaciju same utrke pomogli su Premijer HNŽ/HNK prof. dr. sc. Nevenko Herceg koji je prepoznao važnost održavanja ove utrke za širu društvenu zajednicu, kao i ministar „Prosvjete, znanosti, kulture i Športa HNŽ“ dr. sc. Rašid Hadžović. Organizatori pozivaju sve i naglašavaju kako je trčanje prirodni oblik kretanja i kao takvo jedna od najzdravijih tjelesnih aktivnosti.

Uzimajući u obzir da su za trčanje potrebne samo tenisice i da ga mogu prakticirati svi, možemo reći da je ono dostupno svima. Prijave za ovu utrku sa cijenom od 15KM moguće je izvršiti na službenoj web stranici organizatora, udruge Kinezis, te će cjelokupan iznos biti doniran za pomoć radu Udruge dijabetičara HNŽ/HNK „Insula“. Staza same utrke prolazi centrom grada i u potpunosti je ravna. Također trebamo naglasiti prvenstveno rekreativni karakter ove utrke s ciljem aktivacije što većeg broja građana svih starosnih kategorija s posebnim osvrtom na srednjoškolce i studente pa su tako partneri samog projekta i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, UWC – Mostar, Vijeće mladih grada Mostara.

„Mostar Run Weekend“ ovom utrkom uz „Mostarski polumaraton“ kao centralni događaj manifestacije, te utrkom za djecu „Meggle Milky Max Junior“ postaje tradicionalan i prepoznatljiv trkački događaj kako za profesionalne atletičare, tako i za potpune početnike, rekreativce i djecu. Dodatne informacije o projektu na STRANICI.

Vaši komentari

Banner