(VIDEO) SARAJEVO 10K: Tri kruga za vjerovatno najbolju trku NGO Marathona

Grad Sarajevo i organizatori iz NGO Marathon su u petak bili domaćini dvije trke: Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run i Dolorex B2B štafetni noćni cener.

2189
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ovim je otvoren najmasovniji festival trčanja u BiH, Olimpija Run Fest.

Pregled po rezultatima ukazuje da je na 10K trci bilo 362 finišera u muškoj konkurenciji i 203 u ženskoj konkurenciji, dok je štafetni noćni cener (trčala su tri takmičara u timu po jedan krug, odnosno oko 3,3km) imao 40 timova, odnosno 120 trkača – čime dolazimo do brojke od ukupno 685 učesnika.

Obje trke bile su i društveno odgovornog karaktera s obzirom da su učesnici prodavali svoje kilometre u okviru kampanje “Nabaci 5 za Šmekija”.

Staza od tri kruga, bogat startni paket, ambijent, atmosfera i dosta navijača na ovako postavljenoj trasi na Sarajevskom noćnom ceneru, ovu trku čine možda i najboljom od onih koje organizuje NGO Marathon Sarajevo. Trčanje je malo otežalo sparno vrijeme, ali svakako ne tako dramatično kao na trkama vikend prije.

U našem video prilogu pogledajte šta smo to zabilježili u Sarajevu, kao i šta su za MT kazali: Erol Mujanović, Mahir Mujić, Naila Muratović, Mirzet Halilović, Amela Trožić i Star Hy, trećeplasirana u ženskoj konkurenciji, inače Amerikanka koja radi u Ambasadi SAD-a u Sarajevu.

Više o rezultatima sa trke čitajte OVDJE, a na naše foto albume bacite pogled ovdje: ALBUM1, ALBUM2.

Vaši komentari

Banner