AK PACE C: MT liga potiče timski rad i organizaciju

Konjički atletski klub Pace trenutno ima tri, a po najavi će imati četiri svoja sastava prijavljena u Moje trčanje virtuelnu ekipnu ligu. Ovog puta predstavljamo AK Pace C.

2132
Nedim Efendić, kapiten AK Pace C
Banner
Banner
Banner

Konjičani su u okviru svog kluba pokrenuli ligu zatvorenog tipa gdje će se takmičiti 20 članova AK Pace u četiri ravnopravne grupe, a svaka od njih će biti prijavljena i na MT ligu.

Sa internim takmičenjem su također krenuli 1. maja, a imaju pet disciplina u kojima će se odmjeravati, od 800 metara do polumaratona.

AK Pace C čine Edin Ličina (2:03 polumaraton, lični rekord), Sanjin Žuljević (2:26 polumaraton), Kenan Halvadžija (1:39) i kapiten Nedim Efendić (1:29). Svi oni se bave rekreativnim trčanjem posljednje dvije godine.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

– U ligu sam se uključio jer to smatram jednim novim izazovom koji predstavlja drugačiji način trčanja, gdje pored svog rezultata, zavisimo i od tima. To potiče timski rad i organizaciju. Također liga omogućava da ostanemo u treningu i da testiramo svoju formu. Još jedna od prednosti je to što nije određen tačan datum trke i što se može trčati gdje god poželimo, pa čak i u svom stanu, rekao je Sanjin Žuljević.

Kako se inače motivirate za sportsku aktivnost u ovom periodu pandemije?

– Siguran sam da mnogim trkačima nedostaju ulične utrke, gdje upoznajemo nove prijatelje, razmjenjujemo razna iskustva i jednostavno dobivamo motiv za sportsku aktivnost. Kada postaviš sebi jasan cilj, jednostavno se pronađe način da pređeš preko prepreke da bi ga ostvario, kaže kapiten ekipe Nedim Efendić.

Gdje trčite u doba pandemije i kakve vam je to promjene donijelo po pitanju treninga?

– Navike su se promijenile, tako da sam trčanje prilagodio situaciji. Često odlazim na stadion, obližnju planinu Igman i gradske ulice gdje sam pronašao nove i zanimljive rute. Sada imam malo više vremena koje maksimalno koristim za trening, te se nadam boljim rezultatima, izjavio je Kenan Kiki Halvadžija.

Koji su vam ciljevi u MT ligi i šta očekujete od nje?

– Ovo je jedan vid motivacije gdje ćemo kao grupa nastaviti trenirati i družiti se. Cilj je održati formu u toku pandemije i dobro se zabaviti, zaključio je Edin Ličina.

Edin Ličina

Vaši komentari

Banner