AK PACE B: Motivirajuće i pozitivno okruženje nam pomaže u postizanju izvanrednih rezultata

Već smo pisali o tome da konjički AK Pace ima četiri sastava prijavljena u MT ligu, a B tim čine Adela Čomor, Aldin Muminović, Vedad Piralić, Merima Pirija i Mustafa Fišić.

1813
Adela Čomor, kapiten AK Pace B (Foto: Dražen Filipović)
Banner
Banner
Banner

Sa regionalnih trka najbolje poznajemo Adelu Čomor koja je i atletska reprezentativka Bosne i Hercegovine, osvajačica niza medalja sa državnih prvenstava, nerijetko pozicionirana na postoljima brojnih uličnih trka.

Za nju motivacija u treningu nije upitna, ali je ipak podržala i MT ligu, dok se u okviru AK Pace također takmiči u internoj virtuelnoj klupskoj ligi.

– Motivacija kod mene nije izostala, nastavila sam normalno sa svojim treninzima, čak šta više, treniram dva puta dnevno. Da li bilo trka ili ne, trčanje je moja terapija, sastavni dio života, ističe Adela Čomor.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Vedad Piralić iz Mostara trči sedam mjeseci i kao svoju vodilju ističe da “ako možeš nešto da sanjaš, možeš i da uradiš”.

– Ciljevi u MT ligi su da se zabavimo i da se posvetimo sportu, naravno sa najboljim rezultatima. Očekujem najbolje od ovog takmičenja, ali naravno nisu svrha nagrade nego da se zabavimo, smatra Piralić.

Vedad Piralić

Aldin Muminović iz Sarajeva trči dvije godine i kroz ovo takmičenje želi pomjeriti svoje granice.

– Pošto je u vrijeme pandemije kretanje ograničeno primoran sam da radim treninge na gradskom stadionu i kući gdje radim vježbe snage, ali sam tako uspio i podići svoj trening za nivo više, kaže Muminović.

Merima Pirija je rođena Konjičanka koja živi u Sarajevu. Trči četiri mjeseca, a MT liga će joj biti prvo takmičenje u kojem učestvuje.

– Ideja MT lige je odlična zbog promocije sporta. Radi karaktera i načina na koji je osmišljena potiče takmičarski duh kod pojedinca u ostvarenju, kako najboljih ličnih ciljeva, tako i doprinosu rezultata cijeloj grupi. Motivirajuće i pozitivno okruženje nam pomaže u postizanju izvanrednih rezultata. Moj motiv za trčanje je poboljšati svoju aktivnost poslije statičnog perioda na koji smo svi bili  prinuđeni. Očekujem dobro druženje i zabava u ovom izazovu, izjavila je Merima Pirija.

Ekipu kompletnom čini Mustafa Fišić koji trči pet mjeseci i kao vlastitu motivaciju ističe da želi nadmašiti svoje godine.

Vaši komentari

Banner