Priča o nama: Bijeljina trči rekreativno

Ideja o stvaranju tima rekreativaca trkača krenula je od polumaratonca Bojana Jovićevića, koji je krajem 2014. godine, zajedno sa Ognjenom Šakotom, Goranom Jošićem i Milanom Ivaniševićem osmislio „Rastrčavanje“ – besplatnu školu trčanja namijenjenu ženama koja bi krenula 8. marta u gradskom parku u Bijeljini. Ubrzo nakon toga, Timu se pridružuju Dražen Karišik, Nenad Erić i dr. Jelena Simić.

1324

Naziv tima – Bijeljina trči rekreativno – nametnuo se sam od sebe, a zainteresovanost sugrađanki za trčanje i zdrav način života bila je iznenađujuća.

Treninzi su bili izuzetno posjećeni, park je bio prepun trkača, a šetači i prolaznici su počeli da se navikavaju na grupe trkača koji su osvajali svoje prve kilometre.

 

Već u maju u Banjaluci, tim BTR dobija nove polumaratonce, a u junu u Novom Sadu, rekreativci su istrčali prvu trku zadovoljstva.

Dobra atmosfera na putovanjima i trkačkim stazama „zarazila“ je BTR-ovce, tako da su trčali na 30-ak trka u regionu i Evropi. Medalje smo donosili iz Beogada, Novog Sada, Banjaluke, Zagreba, Sarajeva, Apatina, Ženeve, Osla, Osijeka, Kragujevca, Tekeriša, Sombora…

Drugi ciklus Rastrčavanja krenuo je u septembru, a promocija skoro da nam nije trebala, za BTR su već svi znali i željeli su da budu dio „najveselije trkačke ekipe u gradu“.

Tim “Bijeljina trči rekreativno” je prvu godinu završio sa 187 učesničkih i tri takmičarske medalje. Istrčali smo jedan maraton, 125 polumaratona i 60 trka zadovoljstva, što je oko 3.040 kilometara samo na trkama, bez treninga.

Ovu godinu  smo počeli našim rođendanskim trening polumaratonom, simbolično održanim 01. 01. u jedan u gradskom parku u Bijeljini. Pozitivne kritike naših gostiju iz Beograda, Pančeva, Brčkog, Loznice su nam prijale, ali i obavezale da sljedeći bude još bolje organizovan i sa više učesnika.

U martu krećemo sa trećim ciklusom Rekreativnog rastrčavanja, a čeka nas i veliki broj trka, na kojima ćemo, vjerovatno, opet biti među najbrojnijim ekipama. Naš cilj je da promovišemo rekreativno trčanje i da što veći broj naših sugrađana obuje patike i pridruži nam se na nekoj od staza.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakŠest izgovora za trening i kako ih prevazići
Sljedeći članakPromeetej.ba o trcanje.net
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.