(VIDEO) DAVOR VIDOVIĆ: Prezadovoljan sam radom trkača u MT trening klubu

Na Ljubuški Outdoor Festivalu je Banjalučanin Davor Vidović osvojio prvo mjesto u trci na 10.4km sa rezultatom od 37 minuta i 12 sekundi.

1144
Pobjeda na LJOF-u (Foto: Ivan Herceg)
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Tamo sam ga snimio poslije njegove trke na rastrčavanju, a na mom 33. kilometru dužinskog treninga (što se da primijetiti po facijalnim ekspresijama).

Govorili smo o Davorovim trkačkim rezultatima i planovima, kao i trenerskom radu u okviru MT trening kluba.

Vidović je prošle godine istrčao vrlo dobrih 2:44:20 na maratonu u Sarajevu što mu je donijelo titulu viceprvaka BiH, dok je sve bolju formu potvrdio ove godine ličnim rekordom na polumaratonskoj distanci: 1:13:28.

Ukoliko se želite oprobati u trčanju ili unaprijediti svoj trkački trening, učinite to kroz naš MT trening klub.

– Prvenstvo u maratonu je opet u julu tako da je teško očekivati lični rekord, ali na jesen je to svakako moj cilj. Smatram da sam spreman za ispod 2:40, kaže Davor Vidović.

Davor je DIF-ovac koji u sklopu MT trening kluba kreira program treninga i vodi trkače do ostvarenja njihovih ciljeva.

– Zaista sam zadovoljan sa svim svojim vježbačima, pogotovo jer su svi istrajni u tim svojim ciljevima. Slušaju odlično i prezadovoljan sam kako treniraju. Većina njih su popravili lična vremena na trkama.

Trening priprema po njihovim potrebama i mogućnostima.

– Trkači od mene mogu dobiti kroz konsultacije sve informacije koje ih zanimaju, uvijek sam im tu na raspolaganju. Dobrodošli ste u MT trening klub, poručio je Davor Vidović.

Vaši komentari

Banner