MT PODCAST: Denis Kadić, atletski sudac na predstojećem Europskom atletskom prvenstvu

Od sada na našem Youtube kanalu Moje trčanje možete pronaći između brojnih drugih materijala o trčanju i MT podcast. U novoj formi od sada vam donosimo razne stvari iz svijeta trčanja i atletike. Nastojimo da tematiziramo sve korisno, zanimljivo i informativno u formi video podcasta.

1077
Banner
Banner
Banner

Piše: Nicolae Golea

Ljeto godine 2022. donosi nam Europsko atletsko prvenstvo (15. do 21. august) koje će se održati u Minhenu sa još osam drugih sportova u kompleksu legendarnog Olimpijskog parka.

Na poprištu maratona i brzog hodanja već su određeni suci takmičenja među kojima je i nama dobro poznato lice Denis Kadić, inače iz Sarajeva, a trenutno živi i radi u Minhenu.

Tim povodom sa Denisom, uz male tehničke poteškoće i izazove koje smo junački nadišli, razgovarao sam o tom putu kako je došao do toga da bude službeni sudija jednog tako velikog događaja.

Denis je inače bivši atletičar koji se sportom bavi od 11. godine, a trčanjem od 14.

Od 2017. godine ponovno živi i radi u Minhenu. U Njemačkoj je već prije proveo dobar dio života pa se onda odlučio na povratak u Bosnu i Hercegovinu gdje ipak nakon izvjesnog perioda nije pronašao, kako sam kaže, život dostojan čovjeka, pa se stoga opet vratio u Njemačku gdje danas i jeste.

Na život u Njemačkoj davno se navikao i kao vrijedan čovjek upio sve benefite koji se pružaju u raznim sferama ukoliko pokažeš želju za rad i napredovanje. Tako je od 2018. atletski trener sa C licencom i ponovno sudac na atletskim takmičenjima.

Ne zaboravite se besplatno pretplatiti, ostaviti like i komentar jer time direktno potpomažete naš rad.

Vaši komentari

Banner