MT PODCAST: Samir Halilović, od Central Parka u New Yorku do Rekreativne lige u Sarajevu

Od sada na našem Youtube kanalu Moje trčanje možete pronaći između brojnih drugih materijala o trčanju i MT podcast. U novoj formi od sada vam donosimo razne stvari iz svijeta trčanja i atletike. Nastojimo da tematiziramo sve korisno, zanimljivo i informativno u formi video podcasta.

1299
Banner
Banner
Banner

Piše: Nicolae Golea

U 7. epizodi MT Podcasta razgovarao sam sa Samirom Halilovićem koji se trčanjem bavi od 1999. godine.

U srednjoj školi u Americi trenirao je i trčao za školski tim i to većinom u Central Parku u New Yorku. Samira ste proteklih nekoliko godina mogli često vidjeti na postolju brojnih trka.

A njegovi rezultati (primjer: polumaraton 1:16:12) na raznim distancama su jako dobri za jednog rekreativca pa smo se dotaknuli njegovih trening procesa i navika kojima dolazi do rezultata. Trenira i na traci dosta vremena, a posebno su zanimljivi pedesetominutni treninzi u kojima upakira dosta toga.

Šta je to “topli režim” u kojemu se trenutno nalazi i kako održava trkačku formu van sezone da ne pretrpi znatniji pad trkačke forme?

Samir je jedan od onih studioznih trkača koji detaljno prate i razrađuju svoje trening procese i koji su stalno u toku. Kako je pronašao svoj put kojim uspijeva održati balans treninga, forme i rezultata uz svakodnevne obaveze koje ima poslušajte u 7. epizodi i pronađite dosta zanimljivih informacija i preporuka.

Ne zaboravite se besplatno pretplatiti, ostaviti like i komentar jer time direktno potpomažete naš rad.

Vaši komentari

Banner