2. PODGORICA MILLENNIUM RUN: Grad na pet rijeka očekuje veći broj učesnika 20. novembra

Po drugi put će 20. novembra u Podgorici (Crna Gora) biti održana sportska manifestacija “Podgorica Millennium Run”.

1303
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Domaćin i organizator je “Multisport akademija Mayer” koja se bavi promocijom rekreativnog sporta i organizacijom sportskih događaja, uz podršku grada Podgorica.

U sklopu ove manifestacije 20. novembra u Podgorici je moguće učestvovati na trkama od 5km, 10km, 21.1km i 42.2km, a zanimljivo je da sve osim 5km imaju certificirane staze od AIMS-a. Start 10km, polumaratona i maratona je u 10 sati, dok će trka vatrogasaca i Fun Run krenuti u 10:15h.

Ove godine su trke na 21.1km i 42.2km državno prvenstvo Crne Gore u polumaratonu i maratonu, a kako su Atletski Savez Crne Gore i AK Podgorički Maraton tehnički suorganizatori ovih distanci, ovogodišnja manifestacija nosi i naziv 29. Podgorički maraton.

Igor Majer

– Ponosni na tradiciju Podgoričkog maratona, želimo da u potpuno novoj i modernoj organizaciji dočekamo trkače iz cijelog svijeta. Sportisti koji prošle godine nisu učestvovali na premijernom izdanju naše trke mogu da očekuju sportski događaj po najvećim svjetskim standardima za koje se, kao domaćin trke, pobrinuo hotel Hilton, ali i više od 500 organizatora i volontera na samom danu događaja. Most Milenijum, simbol moderne Podgorice, je start i cilj svih trka i čeka na vas, izjavio je Igor Majer, direktor trke.

Registraciju na trku je moguće obaviti na OVOM LINK-u. Sva pravila možete saznati OVDJE.

Osim ovih trka se dan ranije, odnosno 19. novembra, održava i trka za djecu do 18 godina, sa startom u 11 sati.

“Podgorica Millennium Run” je prvi put trebao biti održan 2020. godine, ali se to nije dogodilo radi pandemije koronavirusa, pa smo ispred MT tek prošle godine bili učesnici događaja u Podgorici, a trčali smo na polumaratonskoj i maratonskoj stazi. Imali smo priliku skupiti dojmove sa različitih strana.

Glavne teze:

– staze su ravne, potpuno osigurane i pokrivene volonterima;

– odlično organiziran događaj je zaslužio više finišera (bilo ih je 529), ali je na to uticala i pandemija;

– termin trke u novembru je izvrstan za sve koji su već u tom periodu poželili nešto toplije krajeve;

– vrlo bogat nagradni fond;

– zanimljiv grad za posjetiti.

Više o prošlogodišnjim utiscima iz grada na pet rijeka možete čitati na OVOM LINK-u. Također i iz našeg videa osjetiti djelić atmosfere sa podgoričkih ulica te djelimično upoznati stazu.

Vaši komentari

Banner