7. BANJALUČKA ZIMSKA PETICA: Humanitarna trka sa 154 finišera

U organizaciji Banjalučke trkačke lige danas je u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci održana sedma po redu Banjalučka zimska petica.

673
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Osim glavne trke na 5 kilometara održane su i dječje trke.

Trka na 5km je imala start u 10:30 sati, a dječje trke u 10 sati. Kako ističu iz organizacije – cilj trke je obradovati što veći broj mališana iz socijalno ugroženih porodica, djecu osoba sa invaliditetom,  djecu sa invaliditetom i djecu sa poteškoćama u razvoju za Nikoljdan i novogodišnje praznike, a isto tako obilježiti “Svjetski dan dijabetesa” pod sloganom “Trčimo za život sa manje boli”.

Najbolji na 5km su bili (muška konkurencija): 1. Mlađen Samardžić (17:30), 2. Kristijan Roljić (18:01), 3. Vladimir Pejčić (18:02); (ženska konkurencija): 1. Snježana Pisarić (23:48), 2. Marija Subotić (24:30), 3. Kristina Podvorac (25:16).

Trka je imala ukupno 154 finišera.

Kompletne rezultate možete provjeriti na LINK-u.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakEMIR KOVAČEVIĆ: Kod Zmajčeka u Ljubljani
Sljedeći članakMT REFLEKTOR: Feđa Klarić
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.