Zašto trčati utrke?

Jednostavan odgovor bi bio da nam utrke pomažu ostvariti zacrtane ciljeve.

715

Piše: Dražen Filipović

Jedna od najboljih stvari vezanih za trčanje jest da mi sami odlučujemo gdje, kada i koliko želimo trčati. Sami također odlučujemo želimo li trčati utrke ili ne.

Međutim postoji nekoliko razloga zašto se trebate prijaviti na neku od utrka:

– Radi motivacije

Ukoliko vam je teško prekoračiti kućni prag i početi trenirati prijava za neku od utrka je odlična motivacija i garancija za bolju pripremu. Više energije i vremena posvećujemo stvarima za koje smo vezani rokovima ili uloženim novcem recimo za startninu, nove patike.

– Radi pomjeranja vlastitih granica

Kada se trkači okupe na utrci oni postaju inspiracija jedni drugima. To uzbuđenje na utrci pomaže trkačima da trče brže. Nakon istrčanog prvog polumaratona sigurno ćete poželiti popraviti svoje vrijeme na sljedećem. Tako utrka postaje ocjena našeg napretka (Top 50 najbržih dugoprugaša u BiH 2016.).

Splitski polumaraton

– Radi istraživanja

Ukoliko ste umorni od kružnih pruga i već dobro poznatih istrčanih dionica, utrka u drugom mjestu, gradu ili čak državi, je dobrodošla promjena za vas. (Trkački kalendar 2017.)

– Radi podupiranja plemenite svrhe

Sve više su i kod nas prisutne kraće utrke čija je svrha prikupljanje novca za određenu humanitarnu akciju. To je svakako dobar i plemenit razlog da trčimo i time pomognemo ljudima u nevolji.

Vaši komentari

Banner