Istrčana „Milja“ u osmom kolu ARL-e: Škandrić pobijedio sa 5:10.11

Nekoliko stotina djece, roditelja i drugih posjetitelja Sportsko - rekreativnog centra Safet Zajko u Hailovićima prisustvovali su bogatom sportskom programu ove subote. Po rasporedu prvi su nastup imala djeca u Dječjoj atletskoj ligi, a nakon njih i članovi Atletske rekreativne lige Sarajevo.

1071

Pripremio: Nicolae Golea / Foto: Dražen Filipović

Povoljno vrijeme i dobar odziv obilježili su uspješno osmo kolo Atletske rekreativne lige. Trčala se „milja“ i ponovno su ostvareni brojni osobni rekordi što potvrđuje korisnost lige – mjesto gdje dajemo više.

Učesnici su bili podijeljeni u dvije grupe, a prvi su startali slabije plasirani na ligaškoj tabeli.

Gust raspored utrka, kako ligaških tako i drugih, izazov je svim rekreativcima da što bolje organiziraju svoje treninge i uklope ih sa utrkama na kojima treba dati maksimum. Pogotovo na brzim disciplinama poput milje koja se trčala danas.

Bh. rekord na ovoj distanci datira iz 1981. godine i drži ga Vinko Pokrajčić koji je te godine istrčao u Karlovcu za 3:58.41. U svijetu najbržu milju je istrčao Hicham El Guerrouj 1999. godine za 3:43.13.

Najbrže vrijeme i pobjedu u osmom kolu ARL-e imao je Armin Škandrić (5:10.11). Drugo mjesto je ostvario Alen Raonić sa vremenom od 5:12.37. Vodeći u ukupnom plasmanu lige, Mirzet Halilović, koji je danas istrčao milju za 5:14.87, zauzeo je treće mjesto.

U ženskoj konkurenciji je ponovno slavila Hanifa Terzić i to sa rezultatom 6:20.76 dok je vrijeme vrijedno drugog mjesta istrčala Subhija Fazlić 7:13.50. Na trećem mjestu je bila Tea Sipović – Imamović sa vremenom 7:50.90.

Ostale rezultate i detaljan poredak na tabeli u obje konkurencije možete pogledati na ovom linku.

Zbog prvomajskih praznika 9. kolo lige i utrka na 3000m koja je prvobitno najavljena za 29. april, uz odobravanje većine članova na rasporedu je već sljedeći vikend na SRC Safet Zajko Halilovići. Tako je sljedeći vikend u Sarajevu jako bogat sa trkačkim sadržajem, dan poslije 9. kola lige trči se Deksalgin 5k gradska utrka, a detalje o toj utrci možete pronaći OVDJE.

Vaši komentari

Banner