BL CITY NIGHT RUN (VIDEO): Reakcije aktera poslije noćne trke u Banjaluci

Pet trka održanih u Banjaluci u subotu večer privuklo je oko 400 učesnika za BL City Night Run koji je prvi put bio domaćin i maratonskoj distanci.

1688
Banner
Banner

Video: Dražen Filipović

U video prilogu donosimo reakcije aktera ove sportske manifestacije.

Kao pobjednika maratona i prvog šampiona Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini će ostati zapisano ime Davora Vidovića koji je 6 krugova u Banjaluci istrčao za 2:55:01.

– Zaista sam zadovoljan trkom, bilo je odlično vrijeme za trčanje. Odlično sam se pripremao za ovaj maraton za razliku od maratona u Novom Gradu, Stazama Branka Ćopića. Radio sam dosta kvalitetne treninge i bio sam spreman za trčanje ispod 3 sata, rekao je Vidović kojem je ovo drugi maraton ukupno.

Neopisiv je osjećaj trčati maraton, nešto prelijepo, iznad je svih ostalih trka, dodao je.

Lucia Kimani, pobjednica polumaratona

“Jako sam zadovoljna jer mi je bila lagana trka, nisam morala forsirati da bih pobijedila. Imala sam nezgodu u posljednjem krugu jer zamalo nisam pala u susretu sa ljudima koji su prelazili ulicu”.

Vidović je istakao da planira popraviti lični rekord na polumaratonu (1:18:00) u Ljubljani gdje će imati svoju posljednju trku ove sezone.

– Mislim da sam spreman da istrčim bolje od toga, ali dosad mi se nije poklopilo. Nadam se da će se sad desiti jer sam u formi, zaključio je Davor Vidović.

Ukupna pobjednica u ženskoj konkurenciji je bila Marija Vrajić sa 3:21:19.

– Moj rezultat nije nešto strahovito dobar, ali svaki maraton je težak bez obzira koliko brzo ili sporo trčiš jer treba biti na nogama tri sata. “Lijepila” sam se uz dečke koji su trčali jer najgore mi je na maratonu ostati sama, izjavila je Vrajić.

Ona je u Banjaluci istrčala svoj 199. maraton. Jubilarni 200. planira trčati u Zagrebu

Aziz Kevelj, delegat na prvenstvu BiH

“Jedna kvalitetna sportska manifestacija. S obzirom da je ovo prvo prvenstvo BiH u maratonu, pobjednici ulaze u anale bh. atletike”.

14. oktobra.

– Jako sam se iznenadila organizacijom u Banjaluci, nisam očekivala da će biti tako lijepo označena staza. Ugođaj je bio predivan, podsjetio me na trenutak na trku u Italiji. Trčalo se kroz lijepe dijelove Banjaluke i imalo se što za vidjeti, kazala je.

Srđan Samardžić je sa 1:15:09 pobijedio na dionici polumaratona.

– Trka je bila jako zahtjevna jer je imala puno skretanja, a što trkačima koji brže trče jako smeta jer se kvari ritam trke. Zato sam zadovoljan svojim vremenom, nisam se puno ni forsirao jer sam u prethodnom periodu imao brojne trke. Dvije sedmice prije sam imao polumaraton u Sarajevu gdje sam se jako istrošio i ova trka mi je više bila kao trening trka, rekao je Samardžić i najavio da mu je sljedeći izazov Ljubljanski polumaraton gdje će probati trčati ispod 1:10.

Vladimir Kuvalja, direktor Asocijacije za sport

“Zadovoljni smo što su trkači prošli bez povreda, odziv je bio očekivan. Generalno smo zadovoljni, nadamo se da su i takmičari, a oni koji ne budu, neka nam pišu. Iduće godine će vjerovatno biti dnevni maraton iz razloga tehničke organizacije. Lakše nam je to uraditi preko dana, po noći je mnogo zahtjevnije. Termin će vjerovatno biti u novembru”.

 

Vaši komentari

Banner