DR. MARKOTIĆ I PRVA POMOĆ: Podizanje svijesti o zdravstvenoj sigurnosti nastavljamo kroz tečaj prve pomoći

Bilo mi je zadovoljstvo u prethodnim tjednima pisati na temu prve pomoći za Moje trčanje.

2212
Prva pomoć na Mostarskom polumaratonu (Foto: bljesak.info)

Pokušao sam dati najjednostavnije informacije o tome kako pružiti prvu pomoć pri situacijama koje se realno mogu dogoditi na bilo kojoj trkačkoj utrci.

Pored toga, pokušao sam prenijeti i svoja iskustva vezana uz rad u zdravstvenom sektoru i događaja sa utrka. Nadam se kako sam pisao dovoljno jednostavno i razumljivo te da su članci bili dovoljno informativni i zanimljivi.

Serijal tekstova o prvoj pomoći možete pronaći na sljedećim linkovima: Nesvjesno stanje; Toplinski udar i pothlađivanje; Epileptični napad; Gušenje; Uganuća, iščašenja i prijelomi.

Ovaj serijal imao je za cilj pored informiranja i podizanje svijesti o važnosti zdravstvene sigurnosti na utrkama. Udruga Sanus Motus će u sljedećim mjesecima značajno doprinijeti razvoju ovog segmenta rekreativnog trčanja kroz organizaciju tečaja prve pomoći za članove udruge i polaznike škole trčanja, u suradnji sa Studentskom sekcijom za hitnu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te sudjelovanjem na projektu Ljubuški Outdoor Festivala 2020. – gdje ćemo pokazati kako se u Bosni i Hercegovini zdravstvena sigurnost na trkačkom događaju može podići na visoku razinu, a sve uz adekvatno planiranje, korištenje dostupnih resursa te dobru volju i interes organizatora.

O svemu više detalja možete pročitati u člancima na portalu Moje trčanje.

Već nekoliko mjeseci trudim se pratiti tempo od jednog članka tjedno, tako da je moje pisanje prešlo skoro u oblik kolumne. Potrudit ću se i dalje pisati o medicinskim temama koje zanimaju trkačku zajednicu te molim sve one koji imaju ideje ili ih zanima medicinska tematika da slobodno šalju prijedloge na e-mail adresu redakcije portala (mojetrcanje@gmail.com) ili facebook inbox Moje trčanje.

Lijep pozdrav cijeloj trkačkoj zajednici u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari

Banner