SANUS MOTUS COACH TEAM 1: MT liga nam je socijalizacija, dodatna motivacija i alternativa za utrke

Ekipu Sanus Motus Coach Team 1 iz Mostara unutar MT virtuelne ekipne lige čini dio trenera Škole trčanja Sanus Motus: Vedran Markotić, Zoran Bilić i Irma Kristić kao dio prvog tima, te rezerve Ivan Dominković i Josip Šimunović.

1472
Irma Kristić
Banner
Banner
Banner

Ostali treneri ove škole trčanja su registrirani pod Sanus Motus Coach Team 2.

Tim je okupljen prije više od dvije godine s ciljem pokretanja škole trčanja u Mostaru, a kasnije je sve izraslo u jednu krasnu priču s mnoštvom realiziranih projekata koje je i portal Moje trčanje ispratio.

Njihovi razlozi za prijavu su podrška MT virtualne lige, želja za socijalizacijom barem kroz virtualno trkačko druženje dok traje ovo vrijeme fizičkog distanciranja, način za zamijeniti utrke koje su otkazane ili odgođene te motivacija za što bolje treninge u sljedećem razdoblju.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

– Podržavam sve projekte koje organizira portal Moje trčanje, pa sam tako odlučio podržati i ovaj. Uz to, imam veselu ekipu uz koju će liga biti zanimljiva. Glavni cilj i jeste da se svi zajedno dobro zabavimo, kaže kapiten tima Vedran Markotić.

Doktor Markotić nije morao previše mijenjati rutinu u posljednje vrijeme.

– Trčim posljednjih nekoliko tjedana po Mostaru, svoje standardne rute, najčešće kroz rodne Iliće. Cilj je dobro se zabaviti i napraviti ovogodišnji PB na 5 i 10 km.

Markotić ističe da motivaciju u ovom razdoblju ekipa cijele škole pronalazi kroz online treninge triput tjedno koje vodi trener Josip Poljak, rad na projektima koje su započeli ranije, pripremu novih projekata, podršku članovima kroz Viber grupe i širenje pozitivne energije…

Vedran Markotić

Irma Kristić napominje da je svjesna situacije koja “ukazuje kako ćemo na prave utrke morati još pričekati”.

– Cijeli Sanus Motus tim podržava ovu ideju i nadamo se kako će ovo samo dodatno da nas motivira da spremni dočekamo novi ciklus zajedničkih treninga. Najveća motivacija su mi svakako kolege treneri, kao i članovi naše Škole, koji su ostali aktivni i tokom ovih dana. Motivacija mi je svakako i lijepo proljetno vrijeme, idealno za jutarnje treninge u prirodi, kazala je Irma.

U vrijeme pandemije trči slične rute kao i ranije, ali sa više opreza.

Biram vrijeme kada je manje ljudi na tim mjestima. Trčim sama i grupni treninzi mi jako fale. Lijepo vrijeme sam iskoristila da bar jednom, do dva puta sedmično prohodam ili trčim neke kraće trail dionice. U ligi nemam neke posebne ciljeve, osim što će mi biti dodatna motivacija da sačuvam zdrav sportski duh, ostanem u formi i osnažim komunikaciju sa svojim trenerskim timom kao i članovima Škole, zaključila je Irma Kristić.

Zoran Bilić kaže da prati svoj tim (“gdje ostali, tu i ja”) i da mu je bitno da se nešto dešava.

-Kako se motiviram? Tako što puno jedem, pa neću da se ugojim. Onda moram trčati, a mora netko i maraton u Zagrebu istrčati, rekao je Zoran Bilić.

Zoran Bilić

Vaši komentari

Banner