VASILIJE ŠĆEPANOVIĆ: Pripreme i postolje uz trenera Davora Vidovića su prelijep osjećaj

Prošlonedeljne pripreme bile su jako izazovne za mene. Dao sam sebi težak zadatak i odlučio da ga odradim bez obzira na sve.

1568
Vasilije Šćepanović i Davor Vidović
Banner

Piše: Vasilije Šćepanović

Sve je to bilo uz veliku pomoć mog trenera Davora Vidovića.

Pripreme

Naime, pripreme koje smo imali bile su u Podgorici i trajale su 7 dana. Za to vrijeme smo svakog dana naporno trenirali. U ponedeljak smo radili trening dužine, dok smo ostalih dana imali dva treninga dnevno. Na pripremama sam imao veoma profesionalan pristup. Sarađivao sam sa trenerom koji me naučio mnogo toga kao što je adekvatan oporavak nakon treninga, obroci i suplementacija, pristup treningu i ostale bitne stvari kako bi se tijelo oporavljalo između i nakon treninga.

Ukoliko se želite oprobati u trčanju ili unaprijediti svoj trkački trening, učinite to uz podršku i program trenera Davora Vidovića kroz naš MT trening klub.

U sportu nije bitna samo fizička snaga, bitna je i snaga duha. Shvatio sam šta zaista znači biti psihički jak. Dosta toga se nalazi baš u psihi. Promijenio sam je, a tijelo je pratilo psihu, zato sam postigao odlične rezultate. U petak smo imali trku u Bijelom Polju gdje je Davor osvojio prvo mjesto, a ja drugo. Prvi put sa trenerom na postolju je bio baš lijep osjećaj.

Trke u Crnoj Gori

Trke u Crnoj Gori ne organizuju se toliko često, dešava se da se održavaju jednom u 2 mjeseca, a nekad u istom vikendu organizuju dvije trke. Svaka organizacija je na različitom nivou i nosi svoje dobre i loše strane. Kao i na svakoj trci ima grešaka i dobrih stvari. Trka koju sam trčao u Bijelom polju je bila odlično organizovana, sve je bilo u svoje vrijeme, na veoma visokom nivou, za tako kratku trku na oko 4000m novčane nagrade su bile na veoma visokom nivou, čak i veće nego mnoge trke u regionu. Najponosniji sam na Ostroški polumaraton koji je bio organizovan u nedelju 23.05. Vrhunska organizacija trke, okrepe, obilježena staza i na kraju veliko poštovanje od strane organizatora za naše i trkače i trkače iz regiona.Tu sam takođe osvojio prvo mjesto i postao najbolji trkač iz Crne Gore na tom polumaratonu, a peti od svih takmičara. To je jedna od najtežih staza u regionu, koju sam istrčao sa vremenom 01:21:53. Sve je to rezultiralo odličnom nedeljnom kilometražom od 140km.

Pripreme su mi dokazale da granice ne postoje i da uvijek može bolje. Iako sam u nekim trenucima osjećao umor, nisam htio da stanem. Nastavio sam i to se isplatilo. Odlučio sam da dam sve od sebe i da pomjeram granice. Odlučio sam da postanem najbolji i idem ka tom cilju.

Znam da je ovo samo početak i da su preda mnom mnogi izazovi, ali radom i disciplinom se sve postiže.

Riječ trenera Vidovića

Kao Vasilijev trener, mogu reći da sam više nego zadovoljan njegovim pristupom treningu. Prvi put je otkad trenira imao u jednoj nedjelji 140km obima. Odlično je to podnio i psihički i fizički, s obzirom da je u toj nedjelji imao i dvije trke koje je odlično istrčao. Prva je bila kraća trka na oko 4km u Bijelom Polju, gdje smo skoro čitavu trku trčali zajedno, a druga je Ostroški polumaraton, na kojem je pokazao izuzetnu mentalnu snagu, te završio trku kao najbolji trkač iz Crne Gore. Sada radimo na brzini, koja je ključ svega. Vasilija očekuju naredna takmičenja na atletskoj stazi. Očekujemo još bolje rezultate, u šta ne sumnjam kad je Vasilije u pitanju, jer se takva posvećenost treningu rijetko viđa.

Vaši komentari

Banner