MT PODCAST: Alma Hrnjić, bh. atletičarka godine

Na našem Youtube kanalu Moje trčanje možete pronaći između brojnih drugih materijala o trčanju i MT podcast. U novoj formi od sada vam donosimo razne stvari iz svijeta trčanja i atletike. Nastojimo da tematiziramo sve korisno, zanimljivo i informativno u formi video podcasta.

1415
Banner
Banner
Banner

Piše: Nicolae Golea

U aprilu ove godine održana je svečana manifestacija Atletskog saveza BiH – izbor za najbolju atletičarku i atletičara 2021. godine. Titule su ponijeli Alma Hrnjić i Amel Tuka.

To je ujedno i povod da je gošća ovog izdanja MT podcasta jedna od najuspješnijih atletičarki Bosne i Hercegovine posljednjih godina. Alma Hrnjić na podiju je skoro svake trke na kojoj uzme učešće i u aktualnoj sezoni do sada ima 7 nastupa i 7 pobjeda.

Osim što je izabrana za najbolju atletičarku protekle godine u Bosni i Hercegovini, istu titulu joj je dodijelio i kantonalni atletski savez u Sarajevu. A njena matična Općina Hadžići izabrala ju je za sportašicu godine u Hadžićima.

Alma je prestala da broji trke na kojima je pobijedila ili završila među prve tri jer ih je sada zaista jako puno.

U ovom razgovoru prošli smo mnogo tema vezanih za njezinu karijeru i trčanje općenito. Dosta je toga što prije nismo znali jer je Alma, kako je i sama kazala, dosta zatvorena i rijetko kada se raspriča kao što je to bio slučaj u ovoj epizodi podcasta. Što je odličan razlog da pogledate ili poslušate cijelu epizodu.

Kako joj je bilo teško u početku se naviknuti na trkačke treninge i koliko joj je u promjeni sporta, iz košarke u atletiku, pomogao bh. rekorder u maratonu, njen dugogodišnji trener Sead Kondo, te koliko je od njega naučila svih ovih godina. Zašto još uvijek nije posve na “ti” sa intervalima i koje su to discipline u kojima se najbolje osjeća. Kako joj je situacija sa pandemijom uzrokovanom korona virusom “pomogla” da bolje posloži stvari u životu pa danas uspijeva stići toliko toga uspješno obaviti.

Alma Hrnjić je atletičarka, studentica i trenerica u klubu zajedno sa svojim trenerom Seadom Kondom. Možete je sresti na brojnim trkama, uvijek skromna i povučena, nenametljiva.

Ovo je njezina priča u 13. epizodi MT podcasta.

Ne zaboravite se pretplatiti na naš Youtube kanal ili na podcast platforme na kojima nas slušate.

Vaši komentari

Banner