3. STOLAČKI CENER: Po prvi put u kasnom poslijepodnevnom terminu; 20. maja 2023.

Treći put zaredom Stolac će biti domaćin najboljim trkačima iz BiH i regije u maju 2023. godine na, sada već prepoznatljivom i brendiranom Stolačkom ceneru.

1531
Foto: Stolački cener Facebook

Moje trčanje – trcanje.net

Iz Organizacionog odbora preliminarno najavljuju iskorak u organizaciji i sama činjenica da će se trka održati u kasnom poslijepodnevnom terminu predstavlja jednu od novosti vezanih za Stolački Cener.

Prijave za Stolački cener možete obaviti na LINK-u.

Dakle, 20. maja 2023. godine od 18 sati ponovo ćemo uživati u prazniku ovog masovnog i sve popularnijeg sporta koji svakim danom ima sve veći broj onih koji počinju trčati. Udruženje građana “Kreni naprijed” je organizator, a sama utrka će se odvijati kroz najljepše dijelove ovog grada!

Deniel Vojinović

– Ove godine očekujemo rekordan broj takmičara. Popodnevni je termin popraćen zabavnim programom. Također očekujemo dosta takmičara iz Stoca, pogotovo na utrci na 5km, što je lani bio pun pogodak. Oko 300 djece bi trebalo trčati 2. Kids Run. Utrka na 10k je opet posebna priča, od staze do ambijenta. Ne bih mnogo pričao već poručio trkačima da 20. 5. 2023. dođu u Stolac i uživaju, poručio je član organizacijskog odbora Stolačkog cenera, Deniel Vojinović.

Osim glavnog izazova, stazi dugoj 10 kilometara, bit će održana utrka od 5 km, ali i dječija utrka. Pored pozitivnog uticaja na zdravlje, što motivira brojne rekreativce, mnoge će u Stolac privući ljepota gradića i toplo hercegovačko sunce. Mak Dizdar, stećci, mediteranska klima, dobro druženje i Stolac iz drugačijeg ugla!

Rok za prijave i uplate je 10. 05. 2023. Ponesite lijepe uspomene i prijavite se na utrke u Stocu koje su na rasporedu 20.05.2023., a za koje organizatori spremaju iznenađenja.

Vaši komentari

Banner