4. LJUBUŠKI OUTDOOR FESTIVAL: Otvorene prijave za trke Dva slapa i Scunasticus

Ljubuški Outdoor Festival 2024. će se održati od 23. do 26. 5. ove godine.

600
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Trkački dio programa je na rasporedu u subotu 25. 5. 2024., a obuhvaća polumaraton Dva slapa te Ljubušku desetku Scunasticus (10,4 km).

Osim disciplina za odrasle u programu festivala je i dječja utrka Kids run koja se održava u petak 24. 5. od 19 h pored vodopada Kravica.

Prijave na natjecanja možete poslati putem LINK-a.

Polumaraton Dva slapa (start u 17:30h, 25. 5.) spaja dva prekrasna vodopada Koćušu i Kravicu. Start je na Koćuši i uvodni dio trke je cestovni, a zatim se 10km trči nasipom uz rijeku Trebižat i ovaj dio staze je jako ravan, ali ima zemljanu podlogu. Drugi dio trke je izazovan, ne samo zbog toga što prirodno ulazimo u težu fazu distance, već i zato što nas ovdje dočeka i nekoliko zahtjevnih uspona uz napomenu da je u zadnjem dijelu staze došlo do izmjena u odnosu na izdanja prethodnih godina pa su značajno smanjeni usponi te je staza preusmjerena na ravniju i kvalitetniju asfaltnu podlogu.

– Prizori koje polumaraton Dva slapa pruža natjecateljima su garancija užitka i doživljaja jednog od najljepših polumaratona u regiji. Početak utrke kod živopisnog krajolika uz vodopad Koćušu relaksirati će i najnapetije natjecatelje, a trčeći prvom polovicom staze uz rijeku Trebižat, nasipom Bajer kroz Ljubuško polje stvorit će nezaboravno iskustvo svim zaljubljenicima u outdoor, ističu organizatori.

Organizatori: JP Parkovi Ljubuški, Grad Ljubuški, Turistička zajednica grada Ljubuškog, Biciklistički Klub Ljubuški, HAK Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, GSS Ljubuški, Foto Klub Fokus.

Ostatak programa

Za one koji se žele oprobati na kraćoj stazi rezervirana je trka na 10.4km, Scunasticus čiji je start od 18:30 sati istog dana ispred rimskog vojnog logora Gračine, a završava kod vodopada Kravica. Ova staza gotovo u cijelosti prati drugi dio rute polumaratona pa se trkači ovdje počinju miješati.

Organizatori su istakli da će i ove godine takmičare dočekati poznata imena iz svijeta muzičke industrije koji će nastupati u petak i subotu večer na festivalu.

Dan ranije je na rasporedu Kids Run, trka na 1km (start u 19h, 24. 5.), a podijeljena je prema uzrastima i održava se u predivnom ambijentu u blizini vodopada Kravica. Pravo učešća imaju djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Polazak sa Kravice

Za sve trkače je organiziran prijevoz autobusima na start. Polazak autobusa za Dva slapa je kod vodopada Kravica u 16h, a polazak autobusa za Scunasticus je kod vodopada Kravica u 17:30h.

Više detalja o svim trkama, kao i kompletnom događaju ćete pronaći na službenoj stranici festivala: LINK.

Vaši komentari

Banner