Hercegovina se budi: 25 trkača na treningu u Ljubuškom

1228

S ciljem promicanja rekreativnog trčanja na širem području Hercegovine, u prekrasnom prirodnom ambijentu nasipa Bajer uz rijeku Trebižat u Ljubuškom, u organizaciji udruge Zdrav život – Kinezis (koja je s Mostarskim polumaratonom „probudila“ Hercegovinu u trkačkom smislu) upriličen je zajednički trening za sve zainteresirane rekreativne trkače te tako nastavila sa svojim aktivnostima.

Moje trčanje – trcanje.net

Uz samu promociju trčanja kao jedne od najzdravijih tjelesnih aktivnosti, cilj ovog događaja bio je i međusobno upoznavanje rekreativaca, kao i ukazivanje na sam nasip „Bajer“  kao izvrsnu lokaciju za razne rekreativne aktivnosti u prirodnom ambijentu.

– Ideja za pokretanje ovakvog događaja potaknuta je od samih rekreativnih trkača i na inicijativu Ljubušaka gospodina Ante Tomića koji je sa svojom tvrtkom Kerametal bio domaćin 25 trkača koji su se odazvali ovom događaju sa područja Ljubuškog, Čapljine, Čitluka i Mostara, pojasnio je za trcanje.net ispred organizacije Franjo Lovrić.

Sam nasip „Bajer“ je izgrađen u vrijeme Austrougarske, a omogućuje rekreativcima kretanje po relativno ravnom terenu u dužini od 9 kilometara u jednom smjeru tijekom kojih se prijeđu četiri mosta trčeći s obje strane rijeke Trebižat.

Kako je na samom treningu sudjelovao veliki broj trkača i trkačica različite kondicijske pripremljenosti organizatori su za trčanje pripremili kružnu dionicu po nasipu u dužini  od 6.5 kilometara na kojoj su svi sudionici imali jednu okrijepnu točku. Planirani trening bilo je dva kruga odnosno 13 kilometara, dok je tempo trčanja bio individualan. Po završetku samog treninga uslijedila je zajednička večera i druženje u Caffe galeriji restoranu – Kerametal koji je bio pokrovitelj ovoga događaja.

Organizatori su poručili kako slične projekte planiraju i u budućem periodu i u drugim gradovima i mjestima Hercegovine nadajući se širenju trkačkog rekreativnog pokreta.

Vaši komentari

Banner