ADI FAZLIĆ: Bavite se sportom prije nego narušite zdravlje!

Banjalučki atletičar Adi Fazlić (rođen 21. 10. 1991.) se specijalizirao za kratke i duge sprinteve te predstavlja jednog od istaknutih takmičara Atletskog kluba Banja Luka. Adi je atletičar sa dobrim rezultatima iza sebe i jedno od promo lica kampanje koju realizuje kompanija Sport Vision, a povodom velike trkačke priče ove sezone – Vivia Run And More Weekend.

3160
Foto: Sport Vision
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Discipline u kojima se dosad takmičio su trčanje na 60m, preko sprinta na 100m do trka na 200m i 400m.

– Ljubav prema sportu gajim još od malih nogu i danas zadovoljno mogu da kažem da živim svoj san. Član sam atletskog kluba Banja Luka, a saradnju imam sa atletskim klubom Dinamo Zrinjevac iz Zagreba i atletskim trenerom Nenadom Eregom. Mogu da se pohvalim brojnim atletskim uspjesima, predstavio se Adi Fazlić.

Omiljene discipline

Atletikom se bavi nešto više od tri godine, i u ovom periodu je ostvario zapažene uspjehe.

– Iza sebe imam brojne medalje sa državnih prvenstava i međunarodnih mitinga. U prošloj sezoni sam postigao brojne lične rekorde na raznim takmičenjima. Omiljene discipline su mi 100 i 200m te ću se zbog zamora za buduća takmičenja pripremati upravo samo za te discipline, ističe Fazlić.

Iako je iza njega dosta sportskih uspjeha, ne želi ništa posebno izdvajati. Ipak ima takmičenja kojima se više raduje od ostalih…

– Svi rezultati, bili oni loši ili dobri, su za mene jednako važni. Za mene su mnogo bitnija iskustva koja nosim sa svakog takmičenja. Ako moram da biram, više volim dvoransku sezonu i takmičenja u dvorani, kaže Fazlić.

Njegovom karakteru posebno odgovara bavljenje kraljicom sportova.

– Oduvijek sam znao da u životu želim da radim nešto što će držati moju pažnju. Ovaj sport zahtijeva izuzetan fizički napor i maksimalan angažman što je za mene uvijek bio izazov. Borbeni karakter me je tjerao da se takmičim sa svojim granicama. Atletika, kao kraljica sportova, može da nam pruži najbolja saznanja iz sportskog treninga, što sam iskoristio na profesionalnom nivou, u fitness svijetu.

Atletika u fitness treningu

Ističe da veliki dio tih saznanja crpi od svog trenera.

– Od trenera Erega sam mnogo naučio o atletici i treningu. Ta znanja i iskustva iz profesionalnog sporta sam na najbolji mogući način uvrstio u fitness treninge koje vodim. Tako da iza sebe imam mnogo zadovoljnih klijenata. Bilo da su to rekreativci koji žele da smršaju i oblikuju svoje tijelo, ljudi koji imaju zdravstvenih problema, ili profesionalni sportisti koji se spremaju za određeno takmičenje, pojašnjava Banjalučanin.

Fazlićeve pripreme za predstojeće atletske izazove su u punom jeku.

– Očekujem sjajnu ljetnu sezonu. Treniram mnogo i bez povreda sam. Sve teče po trenerovom planu i nadam se samo najboljem, izjavio je.

Za mlade koji se žele baviti kraljicom sportova je imao svoju poruku.

– Atletiku bih preporučio mladima jer se radi o bazičnom sportu, te se po mom mišljenju kroz atletiku najbolje razvijaju motoričke sposobnosti i gradi jako, izdržljivo tijelo. Nažalost, živimo u digitalnom dobu, te se mladi počinju baviti sportom tek kada naruše zdravlje, zaključio je Adi Fazlić.

LIČNI REKORDI

60m     7.42
100m   11.51
200m   23.18
400m   51.50

Test Nike React tehonologije

Kao jedan od zaštitnih lica kampanje koju sprovodi Sport Vision – povodom saradnje sa Vivia Run and More Weekend Festivalom, Adi je ove sezone imao priliku da isproba najnovije Nike modele koji su namijenjeni profesionalnim sportistima, ali i onima koji se rekreativno bave trčanjem. Ovogodišnji izbor je ultra popularni model sa React tehnologijom.

– Iako je riječ o modelu koji je prvenstveno namijenjen trčanju, ova tehnologija se pokazala kao veoma prilagodljiva i pogodna za razne sportove, navodi Adi.

Svi koji budu htjeli da čuju korisne informacije o tome kako se pripremiti za jednu od trka koje su planirane na Vivia Run and More Weekend festivalu, zašto je React tehnologija tako popularna, koje benefite donosi trkačima, mogu to učiniti 16. 4. u TC Delta Planet, na super aktivaciji koju priprema Sport Vision u saradnji sa brendom Nike.

Osim toga, svi će imati priliku da učestvuju i u React Land aktivaciji koja je trebala biti u subotu, 13. 4. na Trgu Krajine, ali je zbog loših vremenskih uslova pomjerena na utorak, 16. 4.

Foto: Sport Vision

Adi Fazlić koristi Nike Odyssey React 2 Flyknit, a ovo su njegovi dojmovi o patikama. U principu, riječ je o React tehnologiji, koja predstavlja nešto najinovativnije kada je riječ o running tehnologiji kod Nike-a. Pored vrhunskog dizajna i estetskih komponenti, učinak novih Nike Odyssey React 2 Flyknit patika za trčanje je odličan kako za kratke, tako i za duže staze.

– Meni lično, baš odgovovaraju. Veoma su lagane, prozračne i vazdušaste. Osjećaj opterećenja pri svakom koraku se gubi, kaže Adi.

Napravljene su od prozračne Flyknit tkanine koja poboljšava izdržljivost i fleksibilnost i tako kreirana, lagana konstrukcija, omogućuje trkačima da neometano uživaju u trci. Nike React jastučasti đon pruža mekoću i elastičnost pokreta tokom trke. Takođe, inovacije su primijenjene i u dizajnu neoprenskog, elastičnog jezika koji doprinosi boljoj udobnosti i smanjenju iritacije kože. Dizajn pjene u središnjem dijelu đona omogućuje povrat energije pri svakom koraku što je posebno osjetno tokom dužih trka. Geometrijski uzorak apliciran na đon pospješuje ravnomjerno raspršivanje udara od podlogu, kako bi se obezbijedio glatki prelaz i mekani osjećaj. Specijalno dizajnirane šare na đonu i Nike React tehnologija zajednički podržavaju tvoja stopala kroz kompletnu trku.

Čekamo vas u utorak, 16. 4. u TC Delta Planet na super druženju.

Vaši komentari

Banner