IGMANSKI CENER: Jašarević najbrži, Trožić nastavila jurišati prema tituli

Bogat trkački vikend u našoj zemlji, poslije 1. Ljubuške desetke, nastavljen je trkom na olimpijskoj planini Igman gdje se u sklopu još jedne rekreativne trkačke lige trčala trka na 10 kilometara.

3906
Banner
Banner
Banner

Tekst: Nicolae Golea/Foto: Dražen Filipović

Riječ je, naravno, o sarajevskoj Atletskoj rekreativnoj ligi i njenom redovnom kolu koje se održava u svakoj etapi, ali izvan atletske staze, to jest na Velikom polju duž biatlonske staze na Igmanu. Preciznije, ovog puta se trčala 2. etapa 3. sezone, a trka je startala u 10 sati.

Kako smo i najavili ovo je 4. izdanje i trka samo za rekreativce, u srcu planine za dušu trkača.

Ovog puta pobjedu je odnio Džemal Jašarević sa rezultatom 0:40:21. Drugo mjesto pripalo je najbržem bh. fizioterapeutu Alenu Raoniću koji je istrčao ovu trku za 0:41:57. Treće vrijeme u cilju imao je Miloš Čolić – 0:42:01.

U ženskoj konkurenciji je prva u cilj stigla vodeća u ukupnom poretku lige, Amela Trožić 0:44:35. Drugo mjesto pripalo je našoj kolegici Hanifi Terzić 0:45:49, a kao treća stigla je Merima Pindžo 0:53:20.

Preliminarne rezultate sa današnje utrke možete pogledati OVDJE.

Poslije trke je, kao i uvijek, upriličena dodjela priznanja i nagrada te prigodna zakuska i druženje trkača uz grah.

Napomenimo i to da je trenutno stanje u ukupnom poretku lige u muškoj konkurenciji sljedeće. U vodstvu je Mahir Mujić, a prate ga Haris Kišić i Erdin Hastor na drugoj odnosno trećoj poziciji. Kod dama prva je Amela Trožić i veliki je favorit za osvajanje titule ukupne pobjednice lige, a prati je Amela Tuzlak sa druge i Hanifa Terzić sa treće pozicije.

Do kraja takmičenja u ligi je ostala još milja (1.609m) koja je na programu 15. juna. Poslije toga slijedi finalna trka na 3000m u sklopu Atletskog mitinga Novi Grad Sarajevo nakon čega će uslijediti i dodjela priznanja najuspješnijima u ovoj sezoni Atletske rekreativne lige u Sarajevu.

Pogledajte bogatu foto galeriju na našoj Facebook stranici Moje trčanje.

Vaši komentari

Banner