SEKE TIM: MT liga kao dobra podloga za virtuelno druženje i zabavu

Seke tim u okviru MT lige čine sestre blizanke Ivana i Ljiljana Gudelj iz Makarske te Davor Tkalčić iz Zagreba.

2115
Ivana Gudelj
Banner

Ivana objašnjava da su naziv ekipi dali zato jer nju i Ljiljanu svi od milja zovu seke.

U minulom periodu koronavirusa joj nije nedostajalo motivacije za trkački trening, ali se ipak uključila u MT ligu.

– Kod mene nije bilo potrebno posebno motiviranje. Čak sam u ovo doba korone trenirala duplo više i jače, ponekad i dva puta na dan bez obzira što nije bilo utrka i što je sve odgođeno. Svaki odgođeni polumaraton koji sam prijavila, odradila sam kao trening. Imam istrčane discipline 5km, 10km 21,1km, 42,2km, a čak sam istrčala i ultra trening od 50km, priča Ivana Gudelj, kapiten ovog sastava.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Ona se trčanjem bavi tri godine i ističe da na taj način živi aktivnije.

– Moj motiv za trčanje je poboljšati svoje vrijeme na polumaratonu i maratonu čim krenu utrke.

Ivana se uključuje u dosta virtuelnih trkačkih izazova, pa se tako našla i u MT virtuelnoj ekipnoj ligi.

– Većinom se sve trči virtualno tako da se bar na ovaj način možemo družiti i zabaviti. Ideja ove lige je super poticaj da ne odustanemo i ne pokleknemo, već da guramo naprijed i probijamo svoje granice jer je ovo odličan način da svi trkači ostanu u dobroj kondiciji i da postignu dobre rezultate. Cilj moje ekipe je prvenstveno druženje i zabava, poručila je Ivana.

Ljiljana Gudelj

Njena sestra Ljiljana Gudelj se trčanjem bavi od 22. 8. 2019. godine. Inače je kineziolog i trenerica u rukometnom klubu Makarska. Ove godine je postala i maratonka.

– U MT ligu sam se uključila naravno na nagovor svoje seke koja me i potakla na trčanje te kolege Davora. Ideja se čini super baš zbog toga što sad nema utrka pa makar na taj način imam motivaciju i održavam svoju kondiciju. S obzirom da sam čitav svoj život u sportu rekla bih da sam sad motiviranija nego kad imam neke utrke. Nemam nekih velikih ciljeva što se tiče MT lige, ali jedan moj veliki cilj je da istrčim ultru i postanem ultramaratonka, zaključila je Ljiljana Gudelj.

Davor Tkalčić (52) aktivno trči oko dvije i pol godine, a glavna motivacija mu je bila skidanje kilograma zbog povišenog krvnog tlaka.

– Dopalo mi se jer tako ujedno testiram svoje trenutne mogućnosti, pogotovo sa ekipom moje godine proizvodnje. Ovoga puta je to sa malo mlađom ekipom. Uz trčanje postaje mi i sve zanimljiviji biciklizam, tako da duatlon se nazire. MT liga je zanimljiva iz razloga što se može trčati neovisno o dobu dana, tako da uz poslovne obaveze ima motiva za istrčati sve tri dionice, jer je i vremenski rok dosta veliki što je veliki plus. Ujedno sve virtualne utrke mi služe za održavanje kondicije jer se možda pod kraj godine i nešto pokrene od utrka. MT liga je prije svega druženje u ovo doba pandemije i svaki rezultat za mene je manje bitan. Vjerujem da neću razočarati sestre Ljiljanu i Ivanu koje su mi veliki motiv da se sve može kad se hoće i posloži u glavi, izjavio je Davor Tkalčić.

Davor Tkalčić

Vaši komentari

Banner