AK PULS: Duvnjaci jure osobne rekorde kroz MT ligu

Atletski klub Puls iz Tomislavgrada je prepoznatljiv naziv na uličnim i trail trkama širom BiH, pa i regije.

2708
Drago Jurič
Banner
Banner
Banner

U MT ligi AK Puls predstavljaju njegovi članovi Krešimir Sliško (kapiten), Drago Jurič i Vesna Ćavar, a odlučili su se priključiti virtuelnom takmičenju radi motivacije i ostvarenja trkačkog napretka.

“Pulsovci” su u maju ubilježili rezultate na 5km i polumaratonu, a to im je po WMA metodi donijelo plasman na 9. poziciju.

Krešimir Sliško (rođen 13. 10. 1965.) iz Tomislavgrada je po zanimanju prvostupnik Kriminalistike, zaposlen u MUP-u HBŽ, predsjednik AK Puls Tomislavgrad.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

– Od 2012. godine se bavim rekreativnim trčanjem i jedan sam od osnivača našeg atletskog kluba, Duvanjske trkačke lige, te jedan od organizatora tradicionalne međunarodne ulične utrke Duvanjska desetka i Hajdučkog traila. Ove godine odlučio sam popraviti svoja najbolja vremena trčanja u svim disciplinama. Do sada sam popravio vrijeme 5 km za 8 sekundi i sada iznosi 20:50, 10 km za 1 minutu i 30 sekundi i sada iznosi 43:32, polumaraton za 2 minute i sada iznosi 1:35, te maraton za 5 minuta koji sada iznosi 3:25. Do kraja godine probaću ista vremena još spustiti, a posebno na maratonu koji mi najviše paše od svih utrka, izjavio je Krešimir Sliško.

Krešimir Sliško

Drago Jurič (rođen 17. 12. 1962.) iz Tomislavgrada, umirovljenik i rekreativni trkač sa jako dugim stažom. Trčanjem se bavi od 2000. godine, a prvu službenu utrku istrčao je 2008. godine – čuveni Šujički polumaraton. Od tada su se nizali dobri rezultati i povrede, a ove godine je svoje dugogodišnje trčanje okrunio i Splitskim maratonom u vremenu od 4:06 minuta. Njegovi najbolji rezultati su na 5 km (20:30), 10 km (44:30) i 21.1 km 1:35. Ove godine planira skinuti vrijeme u maratonu za oko pola sata.

Vesna Ćavar (rođena 24. 09. 1977.) iz Tomislavgrada, po zanimanju trgovac, a rekreativnim trčanjem se bavi od 2018. godine.

– Ove godine zbog nedostatka natjecanja trčim nešto više nego obično, iz jednostavnog razloga zato što nema utrka i mogu provjeriti svoje rezultate po svim dužinama od 5 do 42 km. Mišljenja sam da nam ova epidemija nije pokvarila formu nego naprotiv ona je donijela promjene u smislu da više uživamo u trčanju. Svi smo se odmorili od utrka i napunili baterije za nove izazove bez pritiska na rezultat, a s naglaskom na uživanje u trčanju, smatra Vesna Ćavar.

Ove godine je popravila sve svoje rezultate na svim distancama, a uskoro se nada i na maratonu ispod 4 sata. Njeni lični rekordi su: 5 km (22:21), 10 km (48:00), 21 km (1:45).

Vesna Ćavar

Vaši komentari

Banner