1. LUNG RUN UGLJEVIK: Održana eko trka, Edhem Smriko i Michaela Kozminova najbrži

Mreža CEE Bankwatch Network i Modern Escape Europe u saradnji sa Centrom za životnu sredinu organizovali su danas sa startom u 11 sati trku pod nazivom “Lung Run Ugljevik”.

926
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Lung Run je međunarodna tematska trka koja je osmišljena s ciljem da podigne svijest javnosti o štetnim uticajima zagađenja zraka, posebno onog prouzrokovanog termoelektranama na ugalj, te da se podstiče korištenje resursa i tehnologije koji vode ka zdravijoj životnoj sredini.

Lung Run Ugljevik je ulična/trail trka dužine 10 km koja se održava u šumsko-rekreativnoj zoni opštine Ugljevik, omeđenoj rudnikom – površinskim kopom.

Učešće na trci je također i opredjeljenje da se pomogne lokalnoj zajednici vezano za društvena i ekološka pitanja. Startnine će se koristiti kao donacije zajednici za podršku ciljevima trke.

Trku je uspješno završilo 19 takmičara, a najbolji su u muškoj konkurenciji bili: 1. Edhem Smriko (43:29), 2. Irfan Alić (48:55), 3. Ivan Pajić (51:58), a u ženskoj konkurenciji: 1. Michaela Kozminova (54:18), 2. Dušica Šebez (58:12), 3. Mila Tešić (1:01:57).

Kompletne rezultate trke možete provjeriti na OVOM LINK-u.

Vaši komentari

Banner