AK PACE A: Takmičenje u MT ligi daje veću dimenziju od rekreativnog trčanja

Treći sastav konjičkog AK Pace koji nastupa u okviru MT virtuelne ekipne lige je AK Pace A i čine ga kapiten Faris Begluk, Emina Kavazović, Edin Badžak i Muamer Ćosić.

2043
Emina Kavazović

Prethodno smo predstavili AK Pace C i AK Pace B.

Kapiten AK Pace A, Faris Begluk (20 godina) je trenirao fudbal i karate. Zaljubljenik je u planinarenje i brdski biciklizam, a zadnju godinu aktivnije trči. Lični rekord na 5km mu je 19:26, na 10km 43:11, dok je Splitski polumaraton, ujedno i debitanski, istrčao za 1:36.

– Mislim da je MT liga odličan vid motivacije  i razlog da našu formu u najmanju ruku održimo na istom nivou ili čak podignemo na viši nivo, tokom vanredne situacije koja je zadesila sve društvene segmente pa tako i sport, kazao je Faris Begluk.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Faris Begluk

Najmlađa članica ovog sastava je Emina Kavazović (16).

– Okušala sam sreću u raznim sportovima, ali zahvaljujući Mahiru Mujiću dobila sam priliku da okušam sreću i u atletici. Učestvovala sam na brojnim krosevima koji su se održavali u našem gradu. Iz toga se rodila ljubav za veća takmičenja. Pandemija nas nije zaustavila da idemo ka nekim našim ciljevima, te se sad za vrijeme ove situacije takmičimo pored MT lige i u našoj VR klupskoj ligi u kojoj smo moj tim i ja (Konjičke gazele) na 1. mjestu poslije 3. kola, rekla je Emina.

Edin Badžak

Edin Badžak (44) se aktivnim rekreativnim trčanjem bavi godinu dana. Učesnik je više uličnih i humanitarnih trka u BiH.

– Takmičenje u MT ligi daje veću dimenziju od rekreativnog trčanja. Timski odrađeni treninzi i zajednička borba za istrčane sekunde su dali rezultate pa su se uspjeli oboriti i lični rekordi, izjavio je Badžak.

Muamer Ćosić (30) se trčanjem bavi od 2017. godine.

– Trčim prvenstveno zbog održavanja tijela aktivnim, ali i zbog druženja i zabave. Redovni sam učesnik trka od 5, 7 i 10k ali i polumaratona, od kojih rado izdvajam Mostarski polumaraton, zbog kojeg se zaputim iz Austrije. MT liga me je motivisala da i uprkos pandemiji moja volja za trčanjem ne trpi posljedice, čak je bilo moguće dostići bolje rezultate nego prije, zaključio je Muamer Ćosić.

Muamer Ćosić

Vaši komentari

Banner