CR 387 1: Prva ekipa Capital Runners drži visoku petu poziciju u MT ligi

Sarajevski Capital Runners 387 u MT virtuelnoj ekipnoj ligi imaju dva sastava.

2277
Alma Hrnjić (Foto: Dražen Filipović)
Banner
Banner
Banner

U ovom slučaju predstavljamo ekipu koju čine Darko Lončar, Alen Raonić, Ivana Perlain – Uzunović i Alma Hrnjić (kapiten).

Poslije takmičenja u maju, ova ekipa zauzima peto mjesto sa 9 osvojenih bodova u MT ligi, odmah ispred svojih kolega iz CR 387 2.

Među njima je i atletska reprezentativka BiH, Alma Hrnjić (lični rekordi, 5km: 17:34, 10km: 38:57) koja se ovim sportom bavi posljednje četiri godine u AK Novi Grad Sarajevo kod trenera Seada Konde. Državna je prvakinja u disciplini 3.000m.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

– MT liga  mi je dodatna motivacija, bar na neki način da se zamjene trke koje su otkazane, kazala je Alma Hrnjić.

Ivana Perlain-Uzunović (lični rekordi, 5km 20:56, 10km 46:05, 21km 1:42:26) ističe da je sport njen stil života otkaz zna za sebe, a u svijet trčanja je ušla kao dio RBBH tima koji se spremao za sudjelovanje na Splitskom polumaratonu 2016. godine.

– Moje prvo trkačko iskustvo je bilo sudjelovanje na Splitskom polumaratonu, i to u mom rodnom gradu Splitu, kaže Ivana.

Ivana Perlain Uzunović

– Trčanje, pogotovo dugoprugaško, te ili privuče ili odbije, tu nema sredine. Mene je u potpunosti privuklo i postalo dio moje svakodnevice. Trčanje je dio moje, prije svega,  ‘mentalne higijene’, pogotovo za nas – uredske uposlenike, potrebno kao i voda i hrana, dodala je.

Doba pandemije nije poremetilo njen trkači raspored.

– Uglavnom trčim i treniram sama, tako da jednostavno uklopim termin trčanja u svakodnevne obaveze. I dalje trčim redovno, ali u manjem obimu, sve u nadi da će uskoro biti prilike za sudjelovanjem na nekoj zvaničnoj utrci. Najviše mi nedostaje adrenalin priprema za određenu utrku i same utrke, sav taj trkački ‘šušur’ i susreti sa dragim ljudima iz trkačke zajednice, priča Ivana.

Smatra da je ideja MT lige odlična zamisao zbog dodatne motivacije u vrijeme kad je većina trka odgođena ili otkazana.

Moje trčanje su jedinstvena trkačka platforma, cijenim njihovu stručnost i znanje koje nesebično dijele sa čitaocima. Mnogo sam naučila o trčanju upravo iz tekstova objavljenih na MT. Čast mi je i zadovoljstvo biti članom ekipe CR 387 1, u kojoj su sve sjajni trkači sa impresivnim trkačkim rezultatima. Nadam se da ćemo, uz dobru zabavu i druženje, ostvariti i što bolje rezultate i konačni plasman u MT ligi, zaključila je.

Alen Raonić

Alena Raonića (lični rekordi, polumaraton: 1:23, maraton: 3:07) poznajemo i kao najbržeg bh. fizioterapeuta koji je svoje znanje o trkačkim povredama podijelio i u MT web prostoru.

– Trčanje spada u moje svakodnevne životne aktivnosti. Posao i trčanje pretvorio sam u hobi, što me motiviše da istražujem u oba smjera, kazao je Raonić.

Darko Lončar je jedan od trkača iz BiH sa najviše istrčanih trka prošle godine, predsjednik Udruženja “Dečki u plavom” koje “stoji” iza projekta Capital Runners 387, kao i dvije maratonske trke u Sarajevu (Unusual i Two Cities).

– Još kao mali, sa svojih 40 godina napravio sam svoje prve atletičarske korake. Bez dana pripreme, pojavio sam se na startu polumaratonske utrke i istrčao/prošetao svoj prvi polumaraton za nekih 2:14 minuta. Vrlo brzo, bez nekih ozbiljnijih treninga, već više stihijskim trčanjem, relativno sam se ubrzao i počeo sam da se vrtim na oko 1:35 na 21k. Opet bez plana i programa, uz par istrčanih polumaratona koje sam trčao iz vikenda u vikend, istrčah i svoj prvi maraton… Tada fantastičnih 3:51. Sljedeći je bio 3:35… Tih 42k mi nije bilo dovoljno pa sam istrčao prvo 100K magistralnom cestom od Sarajeva do Goražda, pa onda i južnu dionicu Sarajevo – Mostar od 125K. U planu je Sarajevo – Srebrenica 155K pa onda jednog dana i famozni fantastični Spartathlon od 246K. Naravno, ako se do tada ne raspadnem kao kauč. Doduše za mene je “sve u glavi” i sve se može istrčati i izdržati. Nema odustajanja. Zato i jesam dio ove ekipe sa ova tri prekaljena borca koja ginu “na terenu” i ne ostavljaju ranjenike, rekao je Lončar.

Darko Lončar

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakUPALA MIŠIĆA: Ima li spasa?
Sljedeći članakGORNJI DIO TIJELA: Uticaj na trčanje
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.