(VIDEO) 4. TRAVNIK NOĆNA TRKA: Udarili pečat epitetu “najveće male trke”

“Najveća mala trka” u Bosni i Hercegovini, Travnik 5K, je još jednom opravdala očekivanja učesnika, što možete saznati i iz našeg video priloga, odnosno iz reakcija samih učesnika.

2120
Arhiva
Banner

Tekst: Ersan Bijedić / Video: Dražen Filipović

Bitna novina za četvrto izdanje Pharmamed Travnik noćne trke je da je staza certificirana od AIMS-a, dok su sve ostalo domaćini iz organizacije, odnosno Centra za edukaciju mladih, uspjeli sačuvati na nivou od ranijih ljeta.

Uz pozitivne dojmove iz prethodnih godina i rast trkačke zajednice, sve to je donijelo novo povećanje učesnika u Travniku. Prošle godine je bilo njih oko 700, dok je ove godine trku na 5 kilometara istrčalo tačno 870 trkača. Travnik zaista ima dobar trkački paket za samo 10 maraka, zanimljiv grad za jednodnevni izlet i sigurno će i u buduće biti destinacija koju će trkači rado posjećivati.

– Ova godina nam je daleko najbolja. Pokušat ćemo se i naredne podići za stepenicu više. Ljudi iz lokalne zajednice, policije, svi su nam pomogli. Hvala njima i sponzorima. Hvala svima. Ovo dalje možemo graditi samo svi zajedno, izjavio je Nedim Pripoljac ispred organizatora CEM-a.

Posebne nagrade ove godine organizatori su uručili najbržoj Travničanki Larisi Srkalović, najbržem Travničaninu Midhatu Puriću i najstarijem učesniku, osamdesetpetogodišnjem Zijadu Bašiću, dok su svi takmičari koji su istrčali cjelokupnu trasu trke, dobili finišersku medalju. U sklopu manifestacije organizovana je i dječija trka, na kojoj je učestvovalo oko 400 mališana, koji su trčali u 4 uzrasne kategorije.

Više o dojmovima učesnika u video prilogu ispod, a o rezultatima na LINK-u.

Vaši komentari

Banner