GRAČANICA RUNNING TEAM: “Želimo predstaviti svoj grad i rekreativno trčanje u njemu”

Nastavljamo sa predstavljanjem sastava iz MT virtuelne ekipne lige, a na redu je Gračanica Running Team, odnosno trkači koji naš sport promoviraju u Gračanici.

1984
Gračanica Running Team

Ekipu čine Mahir Šabić (1:34:00 lični rekord na polumaratonu), Anis Odobašić (1:43:06) i kapiten Almin Durmić (1:42:44).

– Trčanjem se svi rekreativno bavimo posljednje 2 – 3 godine, s tim da smo se tek krajem prošle godine našli oko te zajedničke ideje i počeli skupa ići na trke, govori Almin Durmić.

– U suštini mi smo pravi rekreativci, nemamo mnogo vremena za strogo držanje nekih rigoroznih trening planova, ali trudimo se izvući svoj maksimum i koliko god je moguće ostvariti neki napredak.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Gračanlije su, kao i mnogi drugi trkači širom svijeta, ove godine imali dosta trkačkih planova koji su poremećeni pandemijom korona virusa.

Almin Durmić

– Imali smo u planu u ovoj godini odraditi dosta trka zajedno, ali nažalost zbog trenutne situacije već ih je nekoliko odgođeno i pitanje je šta nas dalje čeka, kaže Durmić.

Upravo ovakva situacija ih je nagnala da se prijave na MT virtuelnu ekipnu ligu.

– Htjeli smo zadržati bar neku motivaciju za treniranje, jer stvarno je teško zadržati motivaciju za ozbiljan trening ako nemamo određeni cilj, tj. trku za koju se spremamo. Osim toga htjeli smo na neki način predstaviti svoj grad i rekreativno trčanje u njemu. Nažalost, još uvijek u našoj sredini rekreativno trčanje nije na nekom zavidnom nivou popularnosti, ali čini mi se da se to polako mijenja pa možda i naše učestvovanje u MT ligi podstakne još nekog da krene ovim putem. Iskreno, to bi nam bila najveća satisfakcija, zaključio je kapiten Gračanica Running Teama.

Mahir Šabić

U ovom sastavu imamo potencijalne promotore našeg sporta na više razina.

– Želja nam je da nekad u budućnosti organizujemo i neku trku u našem gradu, pa vjerujemo da ćemo učestvujući u MT ligi steći dosta kontakata i iskustva koji nam mogu pomoći u ostvarenju tog cilja, izjavio je Mahir Šabić.

Kao i svima, pandemija im dosta remeti sportske planove, ali i sam trening.

– Mogu reći da nam je ova situacija dosta otežavala treniranje. Najviše iz razloga uvođenja policijskog sata, jer najčešće u toku sedmice treniramo navečer. To nam je dosta smanjilo mogućnosti za treniranje, ali snalazimo se. Uglavnom trčimo na mjestima gdje nema velikog prometa ljudi i gdje nećemo doći u kontakt s drugima. Također ovih dana smo trenirali pojedinačno, bez zajedničkih treninga, rekao je Anis Odobašić.

Anis Odobašić

Vaši komentari

Banner